Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
300 gram dana kuşbaşı(küçük doğranmış)
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak(minik doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
3 adet patlıcan
Zeytinyağ(patlıcanların üzerine sürmek için)
Süslemek için:
1 adet domates
1 adet yeşil biber
Kürdan
Sosu için:
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber ve istediğiniz baharatlar

Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları yıkayıp,alacalı soyuyoruz. Uzunlamasına kesip, tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz.
Etimizi tencereyle ocağa alıyoruz.
Suyunu salıp çekene kadar 4-5 dk pişiriyoruz.
Zeytinyağ,soğan ile sarımsakları ekliyoruz.
2-3 dakika da böyle kavuruyoruz.
Ardından salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Sıcak suyu ekliyoruz 1 taşım kaynatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat (ete göre değişir). Kontrollü pişiriyoruz.
Patlıcanları tuzlu sudan alıp yıkıyor ve kuruluyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerlerini fırça ile yağlıyoruz ve tuz serpiştiriyoruz.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında arada kontrol ederek 20-25 dk pişiriyoruz.
Patlıcanları fırından alıyoruz.
2 parçayı artı şeklinde üst üste koyup,etimizi kaşıkla ortasına alıyoruz ve bohça şeklinde kapatıyoruz.
Üzerine 1 dilim biber ve domates koyup,kürdanı saplıyoruz ve bu işlemi tüm patlıcanlara uyguluyoruz.
Bohçaları bir borcama diziyoruz(ben güveç kullandım).
Sosumuzun malzemelerini ayrı bir kasede karıştırıyoruz ve borcama ekliyoruz.
180 derecede fırında üzerlerindeki domates ve biberler pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst