Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
2 tane orta boy havuç
1 tane orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
400 gram kuşbaşı et
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ
Tuz
2.5 su bardağı su (1.5 bardağı et suyu olacak)

Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi bir buçuk su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayalım. Ben dana kuşbaşı kullandım.
Sonra küçük küçük doğradığımız havuç ve kuru soğanı rengi dönene kadar kavuralım.
Pişmiş etin bir buçuk su bardağı suyunu ayıralım.
Etini, salçasını, karabiber,göz kararı tuzunu ekleyip biraz daha kavuralım.
En son bir bardak pirincini ekleyip biraz daha kavurup, 1 su bardağı normal su ve 1.5 su bardağı ayırdığımız etin suyunu ekleyip yüksek ateşte kaynatalım.
Kaynayınca altını en kısık ateşe getirelim. Pilavımız pişince 15 dk kadar dinlendirip, turşu ve salatayla afiyetle yiyin.
Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst