AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Güveç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
600 gram kuşbaşı et
2 tane kuru soğan
4 tane yeşil biber
2 tane patlıcan
1 tane domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
1 çay bardağı su
Tuz
Etin sosu için;
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşı eti küp küp doğrayalım ve bir kabın içine koyalım, baharatlarını sütünü ve yağını ekleyip harmanlayalım.
1 gece buzdolabında dinlenmesi için bekletelim (Hem daha yumuşak oluyor hem de çabuk pişiyor) eğer vaktiniz yoksa 1 saat de dinlendirebilirsiniz.
Sebzeleri küçük bir şekilde doğrayalım, soğanın birini halka şeklinde doğrayalım güvecin tabanına yerleştirelim.
Soğanı ve sebzelerini doğrayalım buzdolabında dinlendirdiğimiz etin içine ekleyelim, salçasını tuzunu da ekleyip elimizle karıştırarak harmanlayalım, güvecin içine dökelim.
1 çay bardağı suyu ekleyelim, üzerine küp küp doğradığımız domatesi ekleyelim, tereyağını ekleyelim ve güvecin üzerine alüminyum folyo kapatalım, kapağını da kapatarak 190 derece fırında 2 saat pişirelim. Afiyet olsun.
Etli Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst