Etli Garnitürlü Ters Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg dana kuşbaşı
1 su bardağı pirinç
Yarım kavanoz garnitür
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Sıcak su

Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçi sıcak suyla ıslatıyoruz. Islanırken biraz tuz da serpelim. Daha sonra etlerimizi düdüklü tencereye alarak 25 dk kadar haşlıyoruz.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp karamelize olana kadar kavuruyoruz.
Soğanlar karamelize olduktan sonra haşlanan etimizi de ilave ederek 3-4 dk soğanı etin bütünleşmesini sağlıyoruz.
Son olarak garnitürü de ilave ederek 3-4 dk daha hepsini harmanlıyoruz ve tuzunu baharatlarını da ilave ettikten sonra suyunu sürdüğümüz pirinçleri de üstlerine ilave ediyoruz.
Bu aşamadan sonra karıştırma işlemi yapmıyoruz. Pirincin üzerine üslerini biraz geçecek şekilde sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte ağzını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra uygun bir tabağa ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.
Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst