Etli Fırın Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
750 gram dana kuşbaşı (kuzu da kullanabilirsiniz et miktarını kendinize göre değiştirebilirsiniz)
1 adet kuru soğan
2-3 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
4-5 adet domates rendesi veya konserve domates
6 adet patates
Tuz, kekik, pulbiber

Etli Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti düdüklü tencerede haşlayın.
Patatesleri soyup halka halka dilimleyin, tuz, pulbiber, kekik, ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlayarak tepsinin etrafına dizin.
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
Biberleri ekleyin biraz daha kavurun haşlanmış eti ve tuzu ilave edin karıştırın.
Tepsinin ortasına domates sosunu yayın domateslerin üzerine et karışımını ekleyin.
Tepsinin üzerini, ıslatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıt ile kapatın.
200 derece fırında 20 dakika pişirin, yağlı kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha pişirin.Afiyet şifa olsun.
Etli Fırın Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst