Etli Fajita (Lokum Kıvamında)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Etli Fajita (Lokum Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
600 gram jülyen doğranmış dana eti (Antrikot kullandım)
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
Marinesi için;
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı soya sosu (Kullanmasada olur)
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz (Tuzu ben pişirirken ekliyorum)

Etli Fajita (Lokum Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etleri marine yapmak için uygun bir kaba 1 çay bardağı sıvı yağ,yarım çay bardağı soya sosu,limon suyu,sirke,baharatlar,2 diş rendelenmiş sarımsak koyulur karıştırılır.
Üzerine jülyen doğranmış etler ilave edilir ve etlerin hertarafı soslanacak şekilde iyice karıştırılır.
Üzeri kapatılır ve bir gece yada en az 5-6 saat buzdolabında bekletelim bu işlem çok önemli ne kadar uzun marine süresi olursa etleriniz pişince daha yumuşak olur.
Tavayı ocağa koyup kızdıralım.
Tavanın içine etleri koyalım mühürleyelim eğer tavanız büyük geniş değilse 2-3 seferde yüksek ateşte ara ara karıştırarak etleri pişirelim dikkat edin etleri kurutmayın,️tuz ilave edip karıştıralım eğer soya soslu yaparsanız tuz oranını azaltın️.
Etler başka bir tabağa alınır ve aynı tavanın içine 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım.
Üzerine jülyen doğranmış soğanı ekleyelim ve 2-3 dk soteleyelim.
Jülyen doğranmış biberleri ilave edelim.
Orta ateşte çok pişirmeden biraz diri kalacak şekilde ara ara karıştırarak pişirelim.
Etleri biberlerin üzerine ekleyip karıştıralım.
3-4 dakika daha ocakta bırakıp kapatalım.
Etli Fajita (Lokum Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst