AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Ekşili Karışık Dolma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Etli Ekşili Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
100 gr kadar kuşbaşı et
Yarım bağ maydanoz
Salamura asma yaprağı
1 kase dolusu kurutmalık biber
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı rehyan
2 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ

Etli Ekşili Karışık Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sıcak su kaynatalım biberlerimizi.
Yumuşayana kadar haşlayalım çok fazla kaynatmayalım.
Sonra soğuması için kenara alalım.
Diğer yandan soğanını ,maydanozunu etimizi doğrayalım.
Pirinçimizi yıkayalım, baharatlarımızı, salçamızı da ekleyip bir güzel karıştıralım.
Ben tencerenin altına etimizin yağ kısımlarını ayırıp en alta dizdim sırasıyla biberlerimizi dolduralım .
Yapraklarımızı saralım üzeri geçene kadar sıcak su ekleyip pişirmeye bırakalım.
Üzerine sumak ekledim arada kontrol edelim suyunu çekerse su ekleyebilirsiniz.
Pişmesine yakın salçalı sos yapıyorum bir taşım daha piştikten sonra altını kapatalım.
Uygun bir tepsi veya borcama ters çevirelim sıcak servis edelim.
Afiyet olsun canlar ⚘.

Etli Ekşili Karışık Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst