Etli Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Ekmek Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
Yarım paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
İç harcı için
Yarım kilo yağlı kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı tuz karabiber pulbiber sumak

Etli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar öncelikle hamuru yapmaya başlıyoruz 1 saat kadar mayalanacak yaş ve kuru maya bir kaba alalım ılık süt ve su ile çırpalım erisin.
Maya tuzu şekeri de ek edip karıştıralım unumuzu ele yapışmayacak kıvamda yumuşak olması gerekiyor yoğuralım hamurumuzu kapatalım sofra bezi ile kabarsın.
O sırada iç harcımızı hazırlayalım rondaya maydanozu biberleri soğanı salçayı sarımsağı koyup küçük kesimlere bölelim.
Öbür bir kaba kıyma sıvı yağı domates rendesini baharatları ve rondadaki malzemeyi ekleyip birbirine uygunca yedirelim elimizle yoğuralım dolapta hamur kabarana kadar beklesin.
Tezgaha hamuru açalım 16 kesime bölelim yuvarlak yapıp elimizle oklava yardımı ile inceltelim hepsini tıpkı biçimde daha sonda iç harcımızı kaşık yardımı ile hepsine birer kaşık olacak biçimde yayalım.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim en yüksek düzey de fırınınızın 250 max yaptım ben alt üst ayarlı 15 dakikada hepsini pişirdim.
Daha sonra ocakta tavayı kızdırdım altını hafif kızarttım kıtırlık isteyenler için en son limon sıkabilirsiniz isteğe bağlı afiyet olsun biz çok beğendik ailece hepsi bitti
 
Geri
Üst