- Konu Yazar
- #1
Etli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
2/3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı un
Sos harcı için;
2 adet büyük boy domates
2 adet yeşil sivri biber
1/2 (yarım) adet kırmızı kapya biber
10 adet yeşil zeytin
10 adet siyah zeytin (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı ketçap
100 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Etli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için bir derin kase alınız unumuzu ekleyip havuz şeklini vererek ortasını açınız.
Tuzunu ilave edin ve toz şekerini yaş mayayı ılık suda ıslatıp dökünüz unun ortasına ve yoğurmaya başlayınız yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
30 dakika kadar hamurumuzun üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalamaya kaldırdığımız hamur sırasında malzemeleri doğrayınız ince ince ve küp küp doğrayın doğradığımız malzemelerin üzerine baharatlarını ekleyip karıştırınız.
Mayalanan hamurumuzu tepsi boyutunda oklava yardımıyla açınız.
Tepsiyi güzelce yağlayınız.
Hazırladığımız hamurun üzerine ketçap döküp üzerine sürünüz ve biraz kaşar serpiniz.
Hazırladığımız malzemeleri hamurun üzerine dökünüz.
180 derece 20/25 dakika kadar pişiriniz.
Pişen etli ekmeğimizi büyük boy küp küp şeklinde kesiyoruz.
Şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun
Etli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için ;
2/3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı un
Sos harcı için;
2 adet büyük boy domates
2 adet yeşil sivri biber
1/2 (yarım) adet kırmızı kapya biber
10 adet yeşil zeytin
10 adet siyah zeytin (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı ketçap
100 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Etli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için bir derin kase alınız unumuzu ekleyip havuz şeklini vererek ortasını açınız.
Tuzunu ilave edin ve toz şekerini yaş mayayı ılık suda ıslatıp dökünüz unun ortasına ve yoğurmaya başlayınız yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
30 dakika kadar hamurumuzun üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalamaya kaldırdığımız hamur sırasında malzemeleri doğrayınız ince ince ve küp küp doğrayın doğradığımız malzemelerin üzerine baharatlarını ekleyip karıştırınız.
Mayalanan hamurumuzu tepsi boyutunda oklava yardımıyla açınız.
Tepsiyi güzelce yağlayınız.
Hazırladığımız hamurun üzerine ketçap döküp üzerine sürünüz ve biraz kaşar serpiniz.
Hazırladığımız malzemeleri hamurun üzerine dökünüz.
180 derece 20/25 dakika kadar pişiriniz.
Pişen etli ekmeğimizi büyük boy küp küp şeklinde kesiyoruz.
Şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun
Etli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı