- Konu Yazar
- #1
Etli Ekmek (Kastamonu) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
300 gram kıyma
2 büyük soğan
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirme için;
Sıvı yağ
Etli Ekmek (Kastamonu) Tanımı Yapılışı
Evvel hamur materyallerini karıştırıp yoğuralım.
Orta sertlikte olsun. Hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurup eşit bezelere bölelim, bende 10 beze çıktı.
İç gereci için soğanı minik doğrayıp koymanın içine koyalım.
Başka tüm baharatları da ekleyip karıştıralım.
Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp 1 yemek kaşığı harç koyalım.
Ve ay biçiminde kapatalım. Tava da üstüne fırça ile yağ sürerek pişirelim.
Hamuru için;
5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
300 gram kıyma
2 büyük soğan
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirme için;
Sıvı yağ
Etli Ekmek (Kastamonu) Tanımı Yapılışı
Evvel hamur materyallerini karıştırıp yoğuralım.
Orta sertlikte olsun. Hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurup eşit bezelere bölelim, bende 10 beze çıktı.
İç gereci için soğanı minik doğrayıp koymanın içine koyalım.
Başka tüm baharatları da ekleyip karıştıralım.
Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp 1 yemek kaşığı harç koyalım.
Ve ay biçiminde kapatalım. Tava da üstüne fırça ile yağ sürerek pişirelim.