Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Etli Ekmek (Kastamonu)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Ekmek (Kastamonu) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
300 gram kıyma
2 büyük soğan
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirme için;
Sıvı yağ

Etli Ekmek (Kastamonu) Tanımı Yapılışı

Evvel hamur materyallerini karıştırıp yoğuralım.
Orta sertlikte olsun. Hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurup eşit bezelere bölelim, bende 10 beze çıktı.
İç gereci için soğanı minik doğrayıp koymanın içine koyalım.
Başka tüm baharatları da ekleyip karıştıralım.
Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp 1 yemek kaşığı harç koyalım.
Ve ay biçiminde kapatalım. Tava da üstüne fırça ile yağ sürerek pişirelim.
 
Geri
Üst