Etli Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
300 gram ince bulgur
100 gram 4 kez çekilmiş dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet rendelenmiş domates
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet taze soğan
2 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
1 adet marul
2 adet limon
1/2 (yarım) demet nane
1 kase buz
Etli Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendelenmiş soğanı ve sarımsağı geniş yoğurma kanına alın.
Salçalar ve tuzu da üzerine koyalım.
Üzerine baharatlar da dökülür. Hepsini bir güzelce karıştıralım.
Üzerine bulguru yavaş yavaşça yedire yedire döküp yoğuralım.
Domatesin 1/3 ü ve 2 parça buzla bulgur yumuşayana kadar yoğrulur.
Daha sonra kıyması eklenir.
Bulgurlu karışım ve kıyma iyice yoğrulur.
Daha sonra kalan domateste dökülüp iyice yoğrulur.
Sonrasında ufak doğranmış taze soğan ve maydanoz da eklenerek tekrardan yoğrulur.
Kıvamı olana kadar buz eklenerek yoğrulur.
Tepsi çevrildiğinde düşmeyecek bir kıvam gelinceye kadar yoğrulur.
Kıvamı olunca uygun şekil verilerek marul ve limonla beraber afiyetle yenilebilir.
Etli Çiğköfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 gram ince bulgur
100 gram 4 kez çekilmiş dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet rendelenmiş domates
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet taze soğan
2 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
1 adet marul
2 adet limon
1/2 (yarım) demet nane
1 kase buz
Etli Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendelenmiş soğanı ve sarımsağı geniş yoğurma kanına alın.
Salçalar ve tuzu da üzerine koyalım.
Üzerine baharatlar da dökülür. Hepsini bir güzelce karıştıralım.
Üzerine bulguru yavaş yavaşça yedire yedire döküp yoğuralım.
Domatesin 1/3 ü ve 2 parça buzla bulgur yumuşayana kadar yoğrulur.
Daha sonra kıyması eklenir.
Bulgurlu karışım ve kıyma iyice yoğrulur.
Daha sonra kalan domateste dökülüp iyice yoğrulur.
Sonrasında ufak doğranmış taze soğan ve maydanoz da eklenerek tekrardan yoğrulur.
Kıvamı olana kadar buz eklenerek yoğrulur.
Tepsi çevrildiğinde düşmeyecek bir kıvam gelinceye kadar yoğrulur.
Kıvamı olunca uygun şekil verilerek marul ve limonla beraber afiyetle yenilebilir.
Etli Çiğköfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı