AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Çiğ Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
250 gram yağsız çift çekilmiş dana kıyma
400 gram köftelik esmer bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
Kıymanın hacmi kadar isot
İsotun yarısı kadar (isteğe nazaran biraz daha fazla) kırmızı pul biber
1 orta uzunluk domates
1 küçük kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
Yarım orta uzunluk limon
1 çay kaşığı tuz

Etli Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıyma, isot, pul biber, tuz karıştırılıp yoğurulur.
Soğan rendelenir, sarımsaklar dövülür. Bu karışıma katılır ve tekrar yoğurulur.
Ayrı bir yerde bulgur, salça, rendelenmiş domates ve zeytinyağı karıştırılır.
Daha sonra her iki karışım birbirine katılarak yoğurulur, 15 dakika yoğurduktan sonra yarım limon karışıma sıkılır, 4’e bölünüp kabuklarıyla birlikte karışıma karışımın içinde yoğurulur.
5 dakika yoğurduktan sonra limon kabukları çıkarılır.
Karışıma yoğurt eklenir ve 30 dakika daha yoğurulur.
Yarım saat dinlendirildikten sonra sıkımlanarak isteğe nazaran marul yada lavaş, nar ekşisi ya da limon kullanılarak servis edilir.
Etli Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst