Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı şehriye
3 yemek kaşığı önceden kavrulmuş kıyma
4.5 su bardağı su
Tuz
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tencereyi ocağa koyun ve içine zeytinyağını ilave edin.
Daha sonra tereyağını ekleyip, karıştırın.
Şehriyeyi de katarak kavurun.
Kavrulan şehriyenin üzerine bulguru ekleyin ve karıştırın.
Suyunu ve tuzunu ilave edip, karıştırın ve kapağını kapatın, pişmeye bırakın.
Birazcık suyunu çekince önceden kavrulmuş kıymayı koyun ve kapağını kapatın.
Kıyma kendi buharında servis edene kadar kendini bırakıyor. Afiyet olsun.
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı şehriye
3 yemek kaşığı önceden kavrulmuş kıyma
4.5 su bardağı su
Tuz
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tencereyi ocağa koyun ve içine zeytinyağını ilave edin.
Daha sonra tereyağını ekleyip, karıştırın.
Şehriyeyi de katarak kavurun.
Kavrulan şehriyenin üzerine bulguru ekleyin ve karıştırın.
Suyunu ve tuzunu ilave edip, karıştırın ve kapağını kapatın, pişmeye bırakın.
Birazcık suyunu çekince önceden kavrulmuş kıymayı koyun ve kapağını kapatın.
Kıyma kendi buharında servis edene kadar kendini bırakıyor. Afiyet olsun.
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı