Etli biber dolması yapmanın puf noktaları

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli biber dolması ev halkının severek yediği bir yemek ceşididir

Malzemeler
1015 tane dolmalık bıber
450 gr dana kıyma
1 su bardağı sıvı yağ (Yarısından cogu harca, kalanıda tencerede yemegın suyu ıcın salca ıle kavrulmaya)
1 su bardagı kadar pirinc
2 tane kuru sogan
Domates salcası arzu eden icin bıber salcasıda ılave edılebılır salcası az olursa 34 tane domatesde ılave edebılırsınız ekşı olmaması ıcın fazla gok suyunu harc ıcıne koymuyorum
bol baharat sumak ,karabıber pul bıber,kekık tuz, nane, Maydonos

yemek kaşığı yardımı ile biberlerin icini hazırladığınız harcla doldurun, Cok fazla doldurmayınızkı pırıncler şiştıkce daha fazla yer kapıyacagından bıberlerın ici taş gıbı sımsıkı olmasınVe arzu edersenız arasına bır kac tanede domates doldurabılırsınız ve tencereye dik olarak doşeyerek 2 su bardagıda su ilave edıp bırazda sıvı yağla salca koyunuzkı dolmanın suyuda goze vede damaga hıtap etsın

Kaynayıncaya kadar yuksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin Yarım saat sonra biberlere catalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir Servis tabağına aktarıp, dereotu ile susleyerek sıcak servis yapın

ALT :wwwupluploadsetlibiberdolmasi49065etlibiberdolmasi49065ALT
 
Geri
Üst