Etli Bezelye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Bezelye Tarifi İcin Malzemeler

*1 adet kucuk boy soğan
*1 kaşık zeytinyağı
*1 kaşık tereyağı
*1 avuc buyukluğunde kup kup doğranmış dana eti
*1 adet domates
*Yarım adet kup kup doğranmış havuc
*1 tatlı kaşığı domates salcası
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*2 bardak bezelye
*Sıcak su
*1 cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı karabiber

Uzeri icin


*Dereotu

Etli Bezelye Tarifi Yapılışı
1
*Yağlarımızı tenceremize alıp uzerine dana etimizi koyup once hic dokunmadan sonrasında karıştırarak etlerimizi suyunu salıp cekene kadar pişiriyoruz
*Uzerine soğanımızı ve havucumuzu ilave ediyoruz
*Sonra sırasıyla salcaları, domatesi ve baharatları ilave ediyoruz
*Uzerine yarım bardak sıcak su koyup etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişiriyoruz
*Sonra bezelyelerinizi ekliyoruz
*Bezelyelerin uzerine cıkacak kadar su ekliyoruz once harlı ateşte sonra kısık ateşte 5 dk kadar pişiriyoruz
*Bezelye ve etler piştiğinde yemeğimiz hazır oluyor Altını kapatınca icine dereotumuzu doğruyoruz ve yanında sade pirinc pilavı ile servis ediyoruz Afiyet olsun
 
Geri
Üst