Etli Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
800 gram bamya (ben konserve ile yaptım)
1 orta uzunluk soğan
Biraz kıyma
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Kara biber
Pul biber
Tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İnce ince doğradığınız soğanları rengi değişip sönene kadar uygunca kavuralım.
Daha sonra kıymayı atıp, kıymayı pişene kadar kavuralım.
Salçaları içine atıp salçayla hepsini biraz kavurduktan sonra bamyaları atalım.
Çabucak üzerine biraz karabiber, biraz pul biber ve tuz atıp bir kat karıştıralım.
Şayet bamyalar konserveyse çok az karıştırıp üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu katalım.(eğer taze bamyaysa bamyayı da biraz kavurup üzerine çıkacak kadar sıcak su koyalım. ).
Bamyalar yumuşayıp pişene kadar pişirelim.
Etli Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
800 gram bamya (ben konserve ile yaptım)
1 orta uzunluk soğan
Biraz kıyma
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Kara biber
Pul biber
Tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İnce ince doğradığınız soğanları rengi değişip sönene kadar uygunca kavuralım.
Daha sonra kıymayı atıp, kıymayı pişene kadar kavuralım.
Salçaları içine atıp salçayla hepsini biraz kavurduktan sonra bamyaları atalım.
Çabucak üzerine biraz karabiber, biraz pul biber ve tuz atıp bir kat karıştıralım.
Şayet bamyalar konserveyse çok az karıştırıp üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu katalım.(eğer taze bamyaysa bamyayı da biraz kavurup üzerine çıkacak kadar sıcak su koyalım. ).
Bamyalar yumuşayıp pişene kadar pişirelim.
Etli Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı