AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Etkin rapor nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Etkin rapor nedir?​

IBM Cognos Active Report, oldukça etkileşimli ve kullanımı kolay yönetimli rapor sağlayan bir rapor çıkışı türüdür. Etkin raporlar işletme kullanıcıları için oluşturulur ve bu kullanıcıların verilerini araştırmalarına ve ek kavrayışlar kazanmalarına olanak sağlar.

Iç tetkik nasıl yapılır?​

Kurum İçi Denetim (İç Tetkik) Nedir? İç Tetkik Nasıl Yapılır?
- Tetkik ile yapacak kişi ilgili bölümle bir dizi görüşme yapabilir.
- Tetkik çalışmasına ilgili bölümdeki kişilerin iş tanımı ile ilgili kontrollerle başlanılabilir.
- Tetkik esnasında her sürecin detaylı şekilde incelenmesi gerekir.

Raporlama yöntemleri nelerdir?​

Raporlama yöntemleri nelerdir?
Raporlama Teknikleri Nelerdir?
- Raporlama yapılırken cevap aranan sorulara ağırlık verilir.
- Raporda nesnel verilerle öznel görüşler bir arada verilmemelidir.
- Bazı raporlar tamamen nesnel olmak zorundadır.
- Rapor yazılırken kullanılacak dil sade olmalı, okuyucuyu sıkmamalıdır.

Rapor bölümleri nelerdir?​

Özet: Raporun özünü, gayesini, raporda incelenen temel fikirleri, varılan sonuçları ve yapılan tavsiyeleri kısaca belirtir. İçindekiler Tablosu: Raporun yapısını gösterir, raporda yer alan ana ve tali bölümlerin isimlerini içerir. Giriş: Raporun konusunu, amacını ve geliştirme bölümünü içerir.

Iç tetkik nedir neden yapılır?​

İÇ TETKİK NEDİR? Firmaların yada kuruluşların,kurmuş oldukları yönetim sistemlerini ne kadar aktif kullanıp kullanmadıklarını kontrol ettikleri ister kurum içerisinde ,ister dışarıdan bağımsız bir denetçi tarafından yaptırmış oldukları belli periyotlarla uygulanan denetimler ve uygulamalar bütünüdür.

Iç tetkikler kimler tarafından yapılmalıdır?​

Iç tetkikler kimler tarafından yapılmalıdır?
İç tetkik bir kuruluşun yönetim sisteminin bu konuda eğitim almış personeli tarafından denetlenmesidir.
Iç tetkik raporu ne zaman hazırlanır?​
¹ : İç tetkik raporu çevre danışmanlık firmasının işletmeye hizmet vermeye başladığını gösteren hizmet alımı sözleşmesi tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde ve sözleşme tarihini takip eden her 12 ayda bir defadan az olmamak üzere işletmenin genel durumunu kapsayacak şekilde hazırlanmalıdır.

Etkin rapor, işletme kullanıcıları için oluşturulan oldukça etkileşimli ve kullanımı kolay yönetimli raporlardır. IBM Cognos Active Report gibi araçlarla hazırlanabilen etkin raporlar, kullanıcıların verileri incelemelerine ve ek kavrayışlar kazanmalarına yardımcı olur. Bu raporlar genellikle interaktif öğeler içerir ve kullanıcıların verilere derinlemesine göz atmasına imkan tanır.

İç tetkik, bir kuruluşun yönetim sisteminin ne kadar etkili şekilde kullanıldığını kontrol etmek için yapılan denetimlerdir. İlgili bölümle görüşmeler yapılabilir, iş tanımları incelenebilir ve süreçler detaylı şekilde gözden geçirilebilir. İç tetkik, genellikle kuruluş içinden eğitim almış personeller tarafından gerçekleştirilir ve belirli periyotlarla tekrarlanır.

Raporlama yöntemleri, verilerin düzenlenmesi ve sunulması sürecinde kullanılan tekniklerdir. Raporlama yapılırken cevap aranan sorulara odaklanılmalı, nesnel verilerle öznel görüşler ayrı tutulmalı ve dilin sade olmasına dikkat edilmelidir. Raporlama teknikleri, raporun etkili bir şekilde iletilmesini sağlar ve raporun amacına uygun bir şekilde hazırlanmasını sağlar.

Rapor bölümleri genellikle bir raporun yapısını belirtmek için kullanılır. Özet bölümü, raporun ana fikirlerini ve sonuçlarını kısaca belirtirken, İçindekiler Tablosu raporun yapısını gösterir. Giriş bölümü ise raporun konusunu, amacını ve geliştirme bölümünü içerir. Bu bölümler raporun okuyucuları için rehberlik sağlar ve raporun içeriğinin anlaşılmasını kolaylaştırır.

Geri