Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Etkili ogretmen kimdir ve ozellikleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Etkili öğretmen kimdir ve özellikleri nelerdir?​

Etkili bir öğretmen, öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeylerinin derse hazır olup olmadığını değerlendirebilen ve onları hazır hale getirebilen öğretmendir. Öğrenme ortamının fiziksel durumunu baz alacak olursak, öğrencilerin fiziksel ihtiyaçlarını destekleyecek nitelikte sınıflar hazırlamamız gerekir.

Sınıf ortamını belirleyen faktörler nelerdir?​

SINIF YÖNETİMİNİ ETKİLEYEN ETKENLER
- Sınıf yönetimini etkileyen sosyal etkenleri kapsar.
- 1-Aile.
- 2-Toplumsal norm ve değerler.
- 3- Çevre.
- 4-Beklentiler.
- 5-Kitle iletişim araçları
Okulun temel özellikleri nelerdir?
Okul formal eğitim veren bir kurumdur, kontrollü bir ortamdır. Okulda önceden planlanan programlar çerçevesinde, belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde öğretmen nezaretinde eğitim ve öğretim faaliyeti yapılır.

Iyi bir okulun özellikleri nelerdir?​

İyi okul; öğrencilerin bilgi, beceri, yetenek ve gelişim alanlarını destekleyen okuldur. Bu okullarda demokratik ve hoşgörülü bir iletişim hakimdir, öğrencinin güven içerisinde olması, çok yönlü yetişmesi ve öğrenme stiline uygun eğitim alması önceliklidir.

Başarı için ne gerekli?​

Başarılı Olmanın 10 Büyük Sırrı
Etkili öğretmenlik becerileri nelerdir?
Öğretmenlerin Sahip Olmaları gereken Davranış Olarak Sosyal Beceri
Eğitsel Etkenler; sınıf yönetimini etkileyen eğitim ortam ve durumları ile okulun yönetim yapı ve işleyişi ile ilişkili etkenlerdir. gibi daha alt başlıklara ayırmak mümkündür. Eğitim ailede başlar ve kişilik yapısının temel davranışları büyük ölçüde ailede atılır. Bunların sonradan değiştirilmesi çok güç olur.
Etkili Bir Sınıf Yönetimi Nasıl Olmalıdır?
Okulun temel görevi nedir?
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre okulun amacı ve görevi, Atatürk ilke ve devrimlerine, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin ilkelerine uygun, öğrencinin eğitim gereksinmesini karşılayan bir öğretim yapmaktır.

Okulun temel amacı nedir?​

Okulun öncelikli amacı öğrencilere bilgi aktarırken onları hayata hazırlamak ve verilen bilgilerin günlük hayatta ne kadar işlerine yarayabileceğini göstermek olmaktadır. Okula devam eden bir öğrenci okulda öğretmenlerinden ya da arkadaşlarından öğrendiği bir bilgiyi günlük hayatta kullanabilmektedir.

Okulun en önemli özelliği nedir?​

Geri