AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etkili gorusme teknikleri ilkeleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Etkili görüşme teknikleri ilkeleri nelerdir?​

Empatik bir anlayış, arkadaşça bir tutum, güvenli bir ortam yaratma, gizlilik ilkesine uyma, kişinin durumunu planlı olarak izleme, dikkatle dinleme, Page 13 Görüşmede, İlişki Kurmada İlke ve Tutumlar ilk harekete geçme sorumluluğunu kişiye bırakma ve bunun hissettirilmesi, danışana konuşma yönünden daha çok fırsat …

Mülakat Yöntemleri ve Türleri Nedir?​

Adayın aranan pozisyona uygunluğunu tespit etmeyi sağlayan mülakat yöntemleri vardır. Bunlardan en çok tercih edilen bire bir görüşmelerdir. Bunun yanı sıra panel görüşmeler, grup mülakatı, sıralı mülakat, değerlendirme merkezi ve telefon mülakatı bulunmaktadır.

Iyi bir görüşmeci hangi özelliklere sahip olmalı?​

Iyi bir görüşmeci hangi özelliklere sahip olmalı?
İyi bir görüşmecinin; zeki, duyarlığı yüksek duyu organlarına sahip, görüşme konusuna karşı, bilinen ve belli bir yönde koşullanmamış, görüşülen kaynak kişilerce bilinen ve onları olumsuz yönde etkileyebilecek din, dil, sosyo-ekonomik düzey, cinsiyet, renk vb. ayrılıkları olmayan, dürüst, kuralara ve değişik koşullara …

Görüşme yönteminde kullanılabilecek soru türleri nelerdir?​

Görüşme yönteminde kullanılabilecek soru türleri nelerdir?
– kapalı uçlu sorular, – açık uçlu sorular, – dolaylı sorulan sorular, – varsayıma dayalı sorular.

İş arama yöntemleri nelerdir?​

İş Arama Yöntemleri
- Kariyer Siteleri. Firmaların en çok işe alım yaptığı kanal kariyer siteleridir.
- Türkiye İş Kurumu.
- 3. Özel İstihdam Büroları
- Gazete İş İlanları
- Firmaların Web Siteleri.
- E-posta ile İş Başvurusu.
- 7. Tanıdık Vasıtasıyla İş Başvurusu.
- 8. Kapıdan CV Vermek.

Mülakat Teknikleri Nelerdir?​

Mülakat Yöntemleri Nelerdir?
- Birebir Mülakat. En yaygın olarak kullanılan ve en çok aşina olduğumuz görüşme yöntemidir.
- Telefon Mülakatı
- Video Konferans Mülakatı
- Grup Mülakatı
- Panel Mülakatı
- Değerlendirme Mülakatları
- Durumsal Mülakat.
- Davranışsal Mülakat.

Etkili görüşme teknikleri ilkeleri arasında sayılacak birkaç önemli nokta vardır:

1. Empati: Karşınızdaki kişiyi anlamak ve hissettiklerini anlamaya çalışmak önemlidir. Empatik bir tutum, iletişiminizi daha etkili hale getirebilir.

2. Arkadaşça bir tutum: Görüşme sırasında karşınızdaki kişiye samimi ve dostane bir tutum sergilemek, ilişkiyi olumlu yönde etkileyebilir.

3. Güvenli ortam yaratma: Karşılıklı güven ortamı oluşturmak, kişilerin daha rahat ve açık olmalarını sağlayabilir.

4. Gizlilik ilkesine uyma: Kişisel bilgilerin gizliliğine önem vermek, karşınızdaki kişinin güven duymasını sağlayabilir.

5. Kişinin durumunu planlı olarak izleme: Görüşme sürecinde karşınızdaki kişinin durumunu düzenli olarak değerlendirmek ve takip etmek önemlidir.

6. Dikkatle dinleme: Karşınızdaki kişiyi dikkatle dinlemek, onun hislerini ve düşüncelerini anlamanıza yardımcı olabilir.

7. İlk harekete geçme sorumluluğunu kişiye bırakma: Görüşme sürecinde karşınızdaki kişiye karar verme ve adım atmada özgürlük tanımak, onun motivasyonunu artırabilir.

İyi bir görüşmeci ise genellikle zeki, duyarlı, doğru iletişim organlarına sahip, tarafsız, dürüst, kuralcı ve çeşitli farklılıklara saygı duyan bir kişilikte olmalıdır. Görüşme sürecinde toplumsal, dil ve diğer farklılıklara karşı açık bir tavır sergileyen ve karşındaki kişiyi etkilemek yerine anlamaya odaklanan bir görüşmeci etkili sonuçlar elde etmeye daha yatkın olabilir.

Geri