AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etkili dua nasil edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Etkili dua nasıl edilir?​

Dua ederken vücudun kıbleye dönük olması daha faziletlidir. – Dua ederken eller açık bir şekilde omuz hizasına kaldırılabilir. – Kısık sesle ve ağlaya ağlaya yalvarırcasına içten dua etmek en güzelidir. – Korku ve ümit arası duygularla dua edilmelidir.

Hangi duayı okudum sevdiğim geri gelir?​

El hamdü lillahi rabbil alemin. Er rahmanir rahıym. Maliki yevmid din. İyyake na’büdü ve iyyake nesteıyn.
‘Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel’azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh.
Ya Şedidel Batşi duası ne için okunur?
Ya şedidel batşi ne demektir; önce onu sizlere yazalım sitemizin değerli ziyaretçileri ve takipçileri şedidel: çok şiddetli demektir batşi : kıskavrak yakalamak anlamına gelir. ”Fi kulübihim maradun fe za dehum (Size kötülük yapan kişinin ismi+Anne adı) allahu merada ve lehum (Size kötük yapan kişinin ismi+Anne adı) …
Allah bir duayı nasıl kabul eder?
Duanın kabul olması için nelere dikkat edilmelidir?

Bu sözcüklerden biri olan dua sözcüğüne de dua denir.?​

Dua kelimesi, “çağırmak, seslenmek, istemek; yardım talep etmek” mânasındaki da‘vet ve da‘vâ kelimeleri gibi masdar olup, “küçükten büyüğe, aşağıdan yukarıya vâki olan talep ve niyaz” anlamında isim olarak da kullanılır. Ayrıca Allah’a sunulacak talepleri sözlü veya yazılı olarak dile getiren metinlere de dua denilir.

Bu sözcüklerden biri olan dua kelimesidir.?​

Dua kelimesi, “çağırmak, seslenmek, istemek; yardım talep etmek” mânasındaki da‘vet ve da‘vâ kelimeleri gibi masdar olup, “küçükten büyüğe, aşağıdan y… İslâm’da Dua. Kur’ân-ı Kerîm’de yirmi yerde geçen dua kelimesiyle birlikte bazı âyetlerde da‘vâ ve da‘vet kelimeleri de aynı anlamda kullanılmıştır; a… Tasavvufta Dua Anlayışı.
Dua her yerde yapılabildiği halde tarih boyunca çeşitli dinlerde dua için özel mekânlar tesbit edilmiş veya buralarda dua etmenin daha etkili olacağı düşünülmüştür.

Geri