Etkili bir öğretmen nasıl olmalı?
Etkili öğretmenin 7 önemli özelliği- Alan bilgisi güçlü olmalı
- Derin düşündürme becerisi olmalı
- Pozitif ve motive edici bir enerjisi olmalı
- Espri algılama ve yapma yeteneği olmalı
- İnsani değerleri yüksek olmalı
- Espri algılama ve yapma yeteneği olmalı
- Öfke kontrolü güçlü olmalı
- Pratik zekaya sahip olmalı
Öğretmenler kendilerini nasıl geliştirebilir?
Yeni mezun öğretmenlere ipuçları- Organize olun. Öğretmenlerin her gün ilgilenmek zorunda kaldığı kağıt, defter ve dijital dokümanların sayısı oldukça fazla.
- Sınıf kültürü oluşturun.
- Diğer öğretmenlerle iletişim.
- Kendi profesyonel gelişim ağınızı oluşturun.
- Yardım isteyin.
- Cesur olun.
- Rahat olun.
Iyi bir öğretmen dersi nasıl anlatmalı?
Iyi bir öğretmen dersi nasıl anlatmalı?Ders sınıfın tamamının gözlerinin içine bakarak anlatılmalı. Hareket: Tüm ders bir noktada durarak verilmemeli. Sürekli hareket halinde olduğunuzda da hareket iletişimin önüne geçecektir. Hareket dengede tutulmalı ve belirli bir vücut dili kullanılmalı.
Öğretmenlerin yetkinlik alanları nelerdir?
Öğretmenlerin yetkinlik alanları nelerdir?Günümüz dünyasının rekabetçi yapısında, çözüm odaklılık, kurumsal farkındalık, iletişim becerileri, ekiple çalışma uyumu, planlama, yenilikçilik, koçluk becerileri, proje yönetimi, analitik düşünme, arabuluculuk becerileri, temsil yeteneği, sunum becerileri, süreç yönetimi ve raporlama, öğrenmeye açıklık, meslek …
Öğretmenin yetenekleri nelerdir?
Her ne kadar harika öğretmenler bir dizi başka harika niteliğe sahip olsa da (mizah, kişilik, esneklik, nezaket, liderlik, sınıf yönetimi, sakin bir tavır, deneyim ve çoklu görev yapma yeteneği gibi), bunlar en iyi öğretmenlerin nitelikleridir.Öğretmenlerin mesleki gelişim için neler yapılabilir?
Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin meslekî gelişimlerini sağlamaya yönelik etkinlikleri dört ana koldan yürütmektedir: 1-Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün(ÖYGGM) çeşitli merkezlerde organize ettiği kurs ve seminerler, 2- MEB il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından yerel olarak düzenlenen …Bir öğretmen ilk dersinde ne yapmalı?
Bir öğretmen ilk dersinde ne yapmalı?İlk ders konu işlemeyin ama öğrencileri boş da bırakmayın. Anlatmak için mutlaka bir-iki fıkra, birkaç anı hazırlayın. Öğrencilere neler soracağınızı ve sohbeti nasıl yönlendireceğinizi önceden mutlaka planlayın. Beden dilinizi iyi kullanmayı ve ses tonunuzu iyi ayarlamayı sakın ihmal etmeyin.
Bir öğretmen derse nasıl hazırlanır?
Bir öğretmen derse nasıl hazırlanır?Anlatım yöntemini etkili kılmak için öğretmen derse başlamadan önce, karşısındaki öğrenci grubunun yaşını, seviyesini, ilgilerini vb. öğrenmelidir….Etkili bir ders için dikkate alınması gereken en temel etkenler;
- Göz temas.
- Hareket.
- Ses tonu, rahat hissettirmek.
- Konu ortaya koymak.
- Esprili olmak.
- Ve saygılı olmaktır.