Etkili bir ogretmen nasil olmali?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Etkili bir öğretmen nasıl olmalı?​

Etkili öğretmenin 7 önemli özelliği
- Alan bilgisi güçlü olmalı
- Derin düşündürme becerisi olmalı
- Pozitif ve motive edici bir enerjisi olmalı
- Espri algılama ve yapma yeteneği olmalı
- İnsani değerleri yüksek olmalı
- Espri algılama ve yapma yeteneği olmalı
- Öfke kontrolü güçlü olmalı
- Pratik zekaya sahip olmalı

Öğretmenler kendilerini nasıl geliştirebilir?​

Yeni mezun öğretmenlere ipuçları
- Organize olun. Öğretmenlerin her gün ilgilenmek zorunda kaldığı kağıt, defter ve dijital dokümanların sayısı oldukça fazla.
- Sınıf kültürü oluşturun.
- Diğer öğretmenlerle iletişim.
- Kendi profesyonel gelişim ağınızı oluşturun.
- Yardım isteyin.
- Cesur olun.
- Rahat olun.

Iyi bir öğretmen dersi nasıl anlatmalı?​

Iyi bir öğretmen dersi nasıl anlatmalı?
Ders sınıfın tamamının gözlerinin içine bakarak anlatılmalı. Hareket: Tüm ders bir noktada durarak verilmemeli. Sürekli hareket halinde olduğunuzda da hareket iletişimin önüne geçecektir. Hareket dengede tutulmalı ve belirli bir vücut dili kullanılmalı.

Öğretmenlerin yetkinlik alanları nelerdir?​

Öğretmenlerin yetkinlik alanları nelerdir?
Günümüz dünyasının rekabetçi yapısında, çözüm odaklılık, kurumsal farkındalık, iletişim becerileri, ekiple çalışma uyumu, planlama, yenilikçilik, koçluk becerileri, proje yönetimi, analitik düşünme, arabuluculuk becerileri, temsil yeteneği, sunum becerileri, süreç yönetimi ve raporlama, öğrenmeye açıklık, meslek …

Öğretmenin yetenekleri nelerdir?​

Her ne kadar harika öğretmenler bir dizi başka harika niteliğe sahip olsa da (mizah, kişilik, esneklik, nezaket, liderlik, sınıf yönetimi, sakin bir tavır, deneyim ve çoklu görev yapma yeteneği gibi), bunlar en iyi öğretmenlerin nitelikleridir.

Öğretmenlerin mesleki gelişim için neler yapılabilir?​

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin meslekî gelişimlerini sağlamaya yönelik etkinlikleri dört ana koldan yürütmektedir: 1-Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün(ÖYGGM) çeşitli merkezlerde organize ettiği kurs ve seminerler, 2- MEB il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından yerel olarak düzenlenen …

Bir öğretmen ilk dersinde ne yapmalı?​

Bir öğretmen ilk dersinde ne yapmalı?
İlk ders konu işlemeyin ama öğrencileri boş da bırakmayın. Anlatmak için mutlaka bir-iki fıkra, birkaç anı hazırlayın. Öğrencilere neler soracağınızı ve sohbeti nasıl yönlendireceğinizi önceden mutlaka planlayın. Beden dilinizi iyi kullanmayı ve ses tonunuzu iyi ayarlamayı sakın ihmal etmeyin.

Bir öğretmen derse nasıl hazırlanır?​

Bir öğretmen derse nasıl hazırlanır?
Anlatım yöntemini etkili kılmak için öğretmen derse başlamadan önce, karşısındaki öğrenci grubunun yaşını, seviyesini, ilgilerini vb. öğrenmelidir….Etkili bir ders için dikkate alınması gereken en temel etkenler;
- Göz temas.
- Hareket.
- Ses tonu, rahat hissettirmek.
- Konu ortaya koymak.
- Esprili olmak.
- Ve saygılı olmaktır.

Öğretmenlerin en belirgin özelliği nedir?​

Etkili bir öğretmen olmanın önemli özellikleri arasında alan bilgisine sahip olma, derin düşündürme becerisine sahip olma, pozitif ve motive edici bir enerjiye sahip olma, insani değerlere önem verme, espri anlayışına sahip olma, öfke kontrolü, pratik zeka ve sınıf yönetimi gibi beceriler bulunmaktadır. Öğretmenler, kendilerini geliştirmek için organize olmayı, sınıf kültürü oluşturmayı, diğer öğretmenlerle iletişim kurmayı, profesyonel ağlar oluşturmayı, yardım istemeyi, cesaretli olmayı ve rahat olmayı önemsemelidirler.

İyi bir öğretmen ders anlatırken sınıfın tamamına göz teması kurmalı, hareketleri dengeli bir şekilde kullanmalı, vücut dilini belirli bir şekilde kullanmalı ve ders anlatırken sürekli hareket ederek iletişimi güçlendirmelidir. Öğretmenlerin yetkinlik alanları, günümüzün rekabetçi dünyasında çözüm odaklılık, iletişim becerileri, planlama, yenilikçilik, koçluk becerileri, analitik düşünme ve diğer birçok beceriyi kapsamaktadır.

Öğretmenlerin mesleki gelişimleri için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli kurslar, seminerler düzenlenmekte ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine destek verilmektedir. İlk dersinde öğretmenlerin konuyu doğrudan işlememeleri, açık uçlu sorularla öğrencileri etkilemeye çalışmaları, anılarla ve fıkralarla dersi daha ilgi çekici hale getirmeye çalışmaları önerilmektedir.

Öğretmenler derslere hazırlanırken öğrenci grubunu dikkate almalı, göz teması kurmalı, ses tonunu iyi ayarlamalı, insanları rahat hissettirmeli, konuyu açık bir şekilde ortaya koymalı, esprili olmalı ve saygılı olmalıdırlar. Öğretmenlerin en belirgin özelliği ise liderlik, sınıf yönetimi, esneklik, deneyim, çoklu görev yapabilme yeteneği gibi niteliklerdir.

Geri