AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etkili bir ogretmen dersini nasil islenmelidir?

Editör

Yeni Üye

Etkili bir öğretmen dersini nasıl işlenmelidir?​

Etkili ders anlatmanın 8 inceliği
- Göz teması: Tüm ders bir su şişesine, bir öğrenciye veya tahtaya bakarak anlatılırsa öğrenciye hâkim olmak mümkün olmaz.
- Hareket: Tüm ders bir noktada durarak verilmemeli.
- Ses tonu: Tüm sınıfa hâkim olmak çok kolay değil.
- Öğrenciyi tanımak: İyi öğrenci bilinmek ister.

Öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişki nasıl olmalıdır?​

Öğretmen Öğrenci İlişkisi Nasıl Olmalıdır
- Öğretmen ön yargılı ya da yanlı olmamalıdır.
- Sakinliğini korumalı, telaşlanmamalı; aniden sinirlenmemeli soğukkanlı olmalıdır.
- Tutarlı hareketler sergilemeli, öğrencilere karşı unutkan tavırlar göstermemelidir.
Ortaokul kayıtları neye göre yapılıyor?​
İLKOKUL VE ORTAOKULA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERİN E-KAYITLARI TAMAMLANDI. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sistemi üzerinden yapıldı.

Ders işleme yöntemleri nelerdir?​

Ders işleme yöntemleri nelerdir?
Soru-Yanıt.

Ilk ders nasıl anlatılır?​

Ilk ders nasıl anlatılır?
İlk ders konu işlemeyin ama öğrencileri boş da bırakmayın. Anlatmak için mutlaka bir-iki fıkra, birkaç anı hazırlayın. Öğrencilere neler soracağınızı ve sohbeti nasıl yönlendireceğinizi önceden mutlaka planlayın. Beden dilinizi iyi kullanmayı ve ses tonunuzu iyi ayarlamayı sakın ihmal etmeyin.

Öğretmenin öğrenciye yaklaşımı nasıl olmalıdır?​

2- Öğretmen-öğrenci ilişkisi için etkili bir model
- İyi öğretmen sakindir, telaşlanmaz, sinirlenmez, soğuk kanlıdır.
- İyi öğretmen ön yargılı ve yanlı değildir, öğrencilere eşit davranır.
- İyi öğretmen her şeyden önce tutarlıdır. Değişmez, unutmaz, hata yapmaz.
- İyi öğretmen her sorunun cevabını bilir.

1 öğretmen öğrenci iletişimi nasıl olmalıdır ve öğretmen öğrencilerle olan ilişki ve iletişiminde nelere dikkat etmelidir?​

Olumlu bir öğretmen öğrenci iletişimi için öğretmenler ”sen dili” yerine ”ben dili” kullanmalıdır. Çünkü ”sen dili” öğrenciyi yargılar ve onda düşük bir özsaygı uyandırır. Ben dili ise öğrenciyi yargılamaz, öğretmenin duygu ve düşüncelerini net bir şekilde öğrenciye aktarır.
Ortaokul kayıtları adrese dayalı mı?​
Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokula (5. sınıfa) kayıt olacak öğrencilerin kayıtları e-kayıt sistemi üzerinden adres durumuna göre yapılmaktadır. Bu kayıt işlemi otomatik olarak sistem üzerinden yapılır.

5 sınıf kayıt için ne gerekli?​

5 sınıf kayıt için ne gerekli?
Kayıt İçin Gerekli Belgeler
- Öğrenciye ait 6 adet vesikalık fotoğraf.
- Öğrencinin, annenin ve babanın nüfus cüzdan fotokopileri.
- Öğrencinin aşı karnesi/kartı fotokopisi.
- Öğrencinin kan grubu karnesi/kartı fotokopisi.
- Anne baba ayrı ise öğrencinin velayetini gösterir mahkeme tutanağı örneği.

Öğrencileri azarlayan müdür?​

Öğrencileri azarlayan müdür?
Konyaaltı ilçesinde bulunan Hurma Ortaokulu’na bir hafta önce müdür yardımcısı olarak atanan Fatma Yıldız Coşkun’un öğrencileri azarladığı anlar bir veli tarafından kayda alındı. Okula girmek için sıraya giren öğrencilere “Susun” diye bağıran Coşkun’u hakaretler savurdu.

Öğretmen öğrenciyi döverse ne ceza alır 2021?​

Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda görevli matematik öğretmeni Ali Rıza Y.’nin, öğrencisi S.T.K.’yı dövdüğü görüntüler 22 Aralık 2021’de basına yansımış, öğretmen hakkında soruşturma başlatılarak dava açılmıştı. Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesi, öğretmene 10 ay hapis cezası vermiş, hükmü açıklamamıştı.

Anayasaya göre öğrenci hakları nelerdir?​

1. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.
Bir öğretmenin ilk dersi nasıl olmalı?​

Özel ders verirken nelere dikkat edilmeli?​

Özel ders verirken nelere dikkat edilmeli?
Özel ders vermek için o ders alanında neredeyse uzmanlık derecesinde eğitime sahip olmak gerekir. Öğrenciyi her soru türünde tatmin etmek özel ders vermenin püf noktalarından biridir. Öğrenci gerekli cevapları alabilmelidir ki özel ders almaya devam etmek istesin. Özel dersin verimli bir şekilde verilmesi gerekir.

Evde özel ders vermek yasak mı?​

Evde özel ders vermek yasak mı?
Özel Ders Vermek Yasal mı? Özel ders veren kişiler serbest meslek erbabı sınıfına girerler. Yani özel ders veren kişinin belirli sorumluluk ve yükümlülükleri yerine getirmesi gerekir. İlk olarak özel ders veren kişi serbest meslekle ilgili yasaları bilmeli ve vergi ödemelerini aksatmadan yapmalıdır.

Ders metodu nedir?​

Öğretim stratejisi, bir öğretmenin, dersin veya bir konunun öğretilmesinde hedefe ulaşmak için seçeceği öğretim metodu, çeşitli teknikler ve hattâ değerlendirme biçiminin uyum içinde olmalarıdır. Bazı eğitim amaçlarına ulaşmada, diğerlerinden daha uygun ve verimli yollar, stratejiler vardır.

Öğretmen öğrencinin dikkatini nasıl çeker?​

Çalışmada duyu organlarını fazlaca kullanın; Öğrencinin derse ne kadar katılımı sağlanır, ne kadar becerilerini kullanma fırsatı verilirse konsantre o kadar artar. Çalışma sırasında okuma, yazma, anlatma, uygulama vb. gibi değişik etkinliklere yer vererek öğrencilerin dikkatini dağılmasını önleyebiliriz.

Öğretmenlik mesleği, öğrencilere bilgi aktarmakla kalmayıp onları motive etmek, rehberlik etmek ve öğrenme sürecini desteklemek gibi önemli sorumlulukları da içinde barındıran kutsal bir görevdir. Peki, etkili bir öğretmen dersini nasıl işlemelidir? İşte bazı ipuçları:

1. **Göz Teması**: Öğrencilerle göz teması kurmak, onların dikkatini canlı tutar ve iletişimi kuvvetlendirir.

2. **Hareket**: Sadece bir noktada durmadan ders vermek yerine sınıf içinde dolaşmak, öğrencilerle etkileşimi artırır.

3. **Ses Tonu**: Ses tonunun uygun şekilde kullanılması, bilginin aktarımında ve iletişimde önemli bir etkendir.

4. **Öğrenciyi Tanımak**: Her öğrencinin bireysel ihtiyaçlarını ve özelliklerini anlamak, öğretme sürecini kişiselleştirir ve başarıyı artırır.

Öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişki ise karşılıklı güvene dayanmalı, saygı çerçevesinde olmalı ve öğrencilerin motivasyonunu artıracak şekilde sıcak ve destekleyici olmalıdır. Öğretmenin tutarlı, adil, sakin ve hoşgörülü davranması, öğrencilerle olan iletişimin kalitesini yükseltecektir.

Ders işleme yöntemlerine gelince, soru-cevap tekniği önemli bir öğretim stratejisidir. Öğrencilerin aktif katılımını sağlar, öğrenme sürecini etkili kılar ve derse olan ilgiyi artırır. İlk dersin ise özenle planlanması, öğrencileri tanıma amacıyla sohbetlerin önemli olduğu, beden dilinin etkili kullanımının gerektiği ve ses tonunun dikkatli seçilmesi gereken bir süreç olduğu ifade edilmiştir.

Öğretmenlerin öğrencilerle olan iletişiminde "ben dili"ni tercih etmeleri, öğrencilerin özsaygısını ve motivasyonunu korumak adına önemlidir. Öğretmenlerin öğrencilere karşı anlayışlı, tutarlı ve duyarlı olmaları, öğrenci-öğretmen ilişkisinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine katkı sağlar.

Son olarak, öğrencilerin dikkatini çekmek için farklı duyu organlarını kullanarak ders materyallerini çeşitlendirmek, öğrencilerin katılımını artırabilir. Okuma, yazma, anlatma ve uygulama gibi etkinliklerle öğrencilere farklı öğrenme deneyimleri sunulabilir ve dikkatlerinin dağılması engellenebilir.

Eğitimin temelinde öğrenci merkezli bir yaklaşımın benimsenmesi ve öğretmenlerin işlerini tutkuyla yapmaları, başarılı ve etkili bir öğretim sürecinin anahtarını oluşturur.

Geri