Etkileyici Hadisler

zeberus

Yeni Üye
Etkileyici Hadisler
En Güzel Hadisler
Güzel Hadislerden Örnekler
Hadisler

''Benden sonra insanların en üstünü Ebubekir'dir''

''Eğer benden sonradan bir peygamber daha gelseydi bu Ömer olurdu''

''Kevser havuzunun başında Yalnızca Osman'ı bekleyeceğim''

''Benden daha sonra dini en iyi anlatan Ali'dir''

Boyle buyuruyor Yüce Peygamber

Hiç şüphesiz ki, dünyada malı fazla olanlar, Ahirette sevabı eksik olanlardır Fakat Allah'ın kendisine mal verip te, o malı sağına, soluna, önüne, arkasına saçan ve onu hayır ve hasenatta sarf edenler müstesnadır

Ravi: Buhari, Rikak 13

Bir kimsenin başkasıyla birlikte kıldığı namaz, tek başına kıldığı namazdan daha parlak ve sevaplıdır İki kişi ile birlikte kıldığı namaz da bir birey ile birlikte kıldığı namazdan daha faziletlidir Birlikte namaz kılanlar ne kadar çok olursa, o nispette Allah'ın rıza ve sevgisine yakın olurlar

Ravi: Nesai, İmame 45

Her kim, Allah'ın farz kıldığı beş süre namazı abdestlerine bütün olarak, salavatlarına, rükularına tam tamına riayet ederek, zamanında dürüstçe ve huşu içinde kılarsa; Allah'ın o kimseyi bağışlayacağına dair ahdi vardır Eğer böyle yapmazsa, dilerse onu bağışlar, dilerse azap verir

Ravi: Ebu Davud, Salat 9

Bir musibet bakımlı kaldığı vakit, yalnız yapana zarar verir Ancak dobra dobra yapılıp ta önlenmezse zararı herkese olur

Ravi: Taberani, Tac 5686

Başınızda Habeşli bir köle de bulunsa Allah'ın Kitabına göre yöneticilik ettiği müddetçe, onu dinleyip itaat ediniz

Ravi: Müslim, İmare 37

Kalpleriniz anlam ve hükümleri üzerinde birleştiği müddetçe Kur'an'ı okuyunuz Ayrılığa düştüğünüz vakit da bırakıp kalkınız

Ravi: Müslim, İlim 4

Oruç ve Kur'an Kıyamet Günü kula şefaat ederler Oruç der: Ya Rabbi! Ben onun yemesine ve zevklerine engel oldum, beni ona şefaatçi yapKur'an der: Ben onun gece uykusuna engel oldum, beni ona şefaatçi yapCenabı Adalet göre Şefaatiniz kabul olunmuşturbuyurulur

Ravi: Fethür Rabbani, c18 s4

Şu dört şey kimde bulunursa bütün bir münafık olur Bunlardan biri kendisinde bulunan kimse de, onu terk edinceye kadar bir münafıklık vasfını taşır Bu vasıflar şunlardır: Konuştuğu zaman yalan söyler, laf verdiği vakit sözünde durmaz, uzlaşma yaptığı süre vazgeçer, düşmanlık yaptığı zaman da sınırı aşar ve daha çok kötülükte bulunur

Ravi: Buhari, İman 34

Burada bulunanlar, duyduklarını bulunmayanlara ulaştırsınlar Çünkü burada bulunmadığı halde, sözlerimi daha ziyade başvuru edenler çıkabilir

Ravi: Buhari, İlim 9

Allah bir kula, halkı yöneticilik etme vazifesini verir de, o da onlara zulmetmiş olarak ölürse, Allah ona Cennetini haram kılar

Ravi: Buhari, Ahkam 8

Her kim Kur'an okur, ezberler, helalini helal, haramını haram bilirse, Allah onu Cennete koyar ve ailesinden cehennemlik on kişiye şefaatçi yapar

Ravi: Tirmizi, Fezaili Kur'an 13

Ispat etmek davacıya, yemin etmek davalıya düşer

Ravi: Tirmizi, Ahkam 12

Kim yeryüzünde Allah'ın dinini ve davasını temsilci Müslüman bir idareciyi ufak düşürse, Allah da o kimseyi küçük düşürür

Ravi: Tirmizi, Fiten 48

Allah şöyle buyurur: Ey insanoğlu! Bana kulluk yapmak için dünya nimetlerinden vazgeç oysa, sana gönül zenginliği ihsan edeyim, ihtiyaçlarını gidereyim Ola Ki böyle yapmazsan, seni meşguliyetler içerisinde bunaltır, ihtiyaçlarını da gidermem

Ravi: Tirmizi, S Kıyame 30

Kur'an okumaya devam ediniz Çünkü o Kıyamet Günü'nde okuyup gereğini yapanlara şefaatçi olacaktır

Ravi: Müslim, Misafirin 252

Allah birinci safı dolduranlara rahmet eder; melekler de onlar için dua eder Safları yüklenmek için atılan bir adımdan Allah rızasına daha yakın diğer bir adım yoktur

Ravi: Ebu Davud, Salat 45

Cemaatle beraber olun Tefrikadan ve bölünmeden güçlü olarak kaçının Çünkü şeytan bir araya gelmiş olan iki kişiden uzaktan olduğu halde kimsesiz kalanla beraberdir Kim Cennetin en hoş yerini istiyorsa, cemaatle beraber olsun Kimi, yapmış olduğu iyilikleri sevindiriyor ve kötülükleri üzüyorsa, işte olgun mü'min odur

Ravi: Tirmizi, Fiten 9

Birisi Ya Rasûlallah, deveyi bağlayıp da mı tevekkül edeyim, yahut salıverip de mi tevekkül edeyim?diye sordu Peygamberimiz (SAV) : Bağla da böylece tevekkül et!buyurdu

Ravi: Tirmizi, S Kıyame 60

Allah'tan dile Dilediğin verilir

Ravi: İbni Mace, Zühd 37

Yedi şey gelmeden önce iyi işlere sıkı sıkıya bağlanın! Şunlardan biri sizi mutlaka bekliyor: Bir Anda gelen yoksulluk, aşırılıklara götüren zenginlik, vücudunuzun dengesini bozan rahatsızlık, bunaklığa sürükleyen yaşlılık, birden gelen ölüm, Deccal ama bu beklenen en büyük şerdir ve kıyamettir Kıyamet ise herşeyden daha acı ve zordur

Ravi: Tirmizi, Zühd 3

Haramlardan sakın ki, ahali arasında en fazla ibadet eden biri olasın Kısmetine razı ol oysa, insanların en zengini olasın Komşularına iyi davran ama, bütün bir mümin olasın Kendin için arzuladığını ırk için de iste ama, tam bir Müslüman olasın Fazla gülme! Çünkü çok tebessüm etmek kalbi katılaştırır, karartır

Ravi: Tirmizi, Zühd 2

Halkın arasına girip, sıkıntılara sabreden müminin sevabı, onların arasına girmeyen ve sıkıntılara sabretmeyen müminin sevabından daha fazladır

Ravi: İbni Mace, Fiten 23

İyi görmeyen birine muavin olman sadakadır Taş, diken ve kemik gibi insanlara zarar verecek bir şeyi yol üzerinden kaldırman sadakadır Kovandan kardeşinin kovasına su boşaltman sadakadır

Ravi: Tirmizi, Birr 36

Kim bizim namazımızı kılar, bizim kıblemize yönelir, bizim kestiğimizi yerse işte o, Müslümandır

Ravi: Buhari, Salat 28

Üzerinizdeki mülk borcunu, zekatını verdiğiniz süre ödemiş olursunuz

Ravi: İbni Mace

Her kim ezanı işittikten daha sonra: Ey şu tam davetin ezanın ve kılınmak üzere yer alan namazın Rabbi olan Allahım! Muhammed'e (asm) vesileyi, fazileyi ihsan et üstelik onu kendisine taahhüt ettiğin Makamı Mahmud'a ulaştırmealindeki duayı okursa, Kıyamet Günü'nde şefaatime değer olur

Ravi: Buhari, Ezan 8

Şartlarına riayet ederek dürüstçe abdest elde etmek, imanın yarısıdır Allah'a hamd etmek mizanı doldurur Tesbih ve tekbir, semaları ve yeryüzünü doldurur Namaz nurdur, zekat delildir, katlanma ziyadır Kur'an ise lehinde ve karşı bir delildir

Ravi: Nesai, Zekat 1

Allah ’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum Ya Rabbi! Senden yine Sana sığınıyorum Sen yücelerden yücesin, Seni değer olduğun şekilde medhü sena edemiyorum Sana layık bir şükürle şükredemiyorum Sen fakat kendini övdüğün gibisin

Ravi: İbni Mace

İnsanlardan Allah'a yakın olanlar vardır Sahabiler: Ya Resulullah, onlar kimlerdir?diye sordular Resulullah (sav) Onlar Kur'an ehli, Allah ehli ve Allah'ın has kullarıdır

Ravi: İbni Mace, Mukaddime 16

Cennetlik olan insanlardan bir grup, cehennemliklerden bir grubun yanına gider ve şöyle derler: Siz nasıl oldu da Cehenneme girdiniz? Halbuki biz, sizin bize öğrettiklerinize riayet etmek suretiyle Cennete girdikCehennemlikler şöyle cevap verirler: Biz söylüyorduk, lakin söylediklerimizi yaşamıyorduk

Ravi: Terğib, 1125: 127
*

Geri