AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etkilesimli ogretim yontemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Etkileşimli öğretim yöntemi nedir?​

İnteraktif (etkileşimli) öğrenme, belirli materyalleri vurgulamak veya öğretmek için bilgisayar teknolojisini kullanan herhangi bir okul çalışması veya akademik plandır. Aktif öğretim yöntemleri, öğrencilerin bilişsel aktivitelerini ve yaratıcı yeteneklerini teşvik eder.
Etkileşimli ders ne demek?
İnteraktif eğitim, katılımın olduğu öğrenmeyi pekiştirmeye yönelik bir eğitimdir. Bilişsel aktivitelerini ve aktif öğrenme yöntemlerini destekler. Bu sayede yalnızca öğretmeninle değil arkadaşlarınla da etkileşim halinde olur ve birlikte çalışabilirsin.

Interaktif yöntemler nelerdir?​

İNTERAKTİF ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Etkileşimli video ne demek?
Etkileşimli video, televizyon ve bilgisayarın özelliklerini kullanarak içeriğin kalitesini arttıran ve çoklu ortam yaratan bir sistemdir. İzleyiciler videonun akışı esnasında aktif yanıtlar vererek konunun anlatımını etkileyebilir (Ak, 2014).
Etkileşimlilik, yanıtlayabilirlik kavramı ile benzeşmektedir ve bir iletinin geçmiş iletilerin yanı sıra aralarındaki bağıntılara da hangi derecede bağımlı olduğunun incelendiği iletişim sürecidir.Bir iletişim terimi olarak interaktif, birbirini karşılıklı olarak etkileme yoluyla iletişime geçmeyi ifade eder.
İnteraktif yapmak ne demek?

Interaktif video ne demek?​

İnteraktif videolar, videoyu izleyen kişinin videoda görünen aktörlerin veya karakterlerin eylemlerine dayanarak bir sonraki adımda ne olacağına karar vermelerini sağlar. Bu aynı zamanda, hikayenin farklı yollar izlemesini ve farklı seçimlerin nasıl farklı sonuçlara sahip olduğunu izleyiciye göstermeyi sağlar.
Interactive video ne demek?
İnteraktif video kullanıcının videonun üzerindeki seçenekler ile videoyu yönlendirdiği bir video türüdür.

Geri