AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etkilesimli anlatim nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Etkileşimli anlatım nedir?​

İnteraktif (Etkileşimli) Öğrenme Nedir? İnteraktif (etkileşimli) öğrenme, belirli materyalleri vurgulamak veya öğretmek için bilgisayar teknolojisini kullanan herhangi bir okul çalışması veya akademik plandır. Aktif öğretim yöntemleri, öğrencilerin bilişsel aktivitelerini ve yaratıcı yeteneklerini teşvik eder.

Interaktif öğretim ne demek?​

İnteraktif eğitim, katılımın olduğu öğrenmeyi pekiştirmeye yönelik bir eğitimdir. Bilişsel aktivitelerini ve aktif öğrenme yöntemlerini destekler. Bu sayede yalnızca öğretmeninle değil arkadaşlarınla da etkileşim halinde olur ve birlikte çalışabilirsin.
İnteraktif kelimesi; karşılıklı etkileşim yoluyla anlaşmak anlamındadır. Çağımızda genellikle teknoloji ile beraber kullanılmaktadır. Günümüzde internet platformları tek yönlü boyuttan etkileşimli yani interaktif boyuta geçmeye başlamıştır.
İnteraktif yapmak ne demek?
Etkileşimlilik, yanıtlayabilirlik kavramı ile benzeşmektedir ve bir iletinin geçmiş iletilerin yanı sıra aralarındaki bağıntılara da hangi derecede bağımlı olduğunun incelendiği iletişim sürecidir.Bir iletişim terimi olarak interaktif, birbirini karşılıklı olarak etkileme yoluyla iletişime geçmeyi ifade eder.
İnteraktif test ne demek?
İnteraktif Eğitim Konu bazında hazırlanan videolar, testler, deneme sınavları gibi birçok materyal bireylerin her an elinin altında bulunmaktadır. Tekrar tekrar izlenebilen videolar sayesinde anlaşılmayan yerler üzerinden geçilebilmekte ve kişiler kendi bireysel öğrenme hızına göre öğrenmektedir.

İnteraktif bilgilendirme nedir?​

İnteraktivite yani interaktif iletişim, şahısların birbirleriyle olan ilişkilerinde katılımına ve müdahalesine fırsat verecek şekilde yapılandırılmasıdır. Diğer bir ifadeyle interaktif kavramı; etkileşimi, paylaşımı, eşit şekilde karşılıklı iletişimi ifade eden bir kavramdır.

Geri