- Konu Yazar
Etki Çalışması Nedir?
Etki Analizi, iş talebinde herhangi bir sebepten dolayı meydana gelen değişikliklerin, iş ihtiyaçları ve gereksinimler üzerine etkisinin görülüp değerlendirilerek başarılı bir gereksinim yönetim sürecinin gerçekleştirilmesi için gerçekleştirilen sistematik bir süreçtir.Iş etki analizi neden yapılır?
İş Etki Analizi bir felaket durumunda, ilgili kuruluşun ya da birimin çalışmaya devam etmesi için hayati önemdeki iş süreçlerini (ve bu süreçleri destekleyen BT bileşenlerini) tanımlamak ve bir felaketin ardından söz konusu süreçlerin ne kadar kısa sürede kurtarılması gerektiğini, öncelikleri, bağımlılıkları ve …Neden neden analizi nedir?
Neden neden analizi nedir?Kök neden analizi, İdaredeki bir sorunun; yalnızca hata veya uygunsuzluk olarak tanımlanması yaklaşımından farklı olarak, sorunun neden ortaya çıktığını belirlemek şeklinde tanımlanabilir. Kök neden analizi, karşılaşılan bir sorunun altta yatan nedenlerini belirleyerek kuruma yarar sağlar.
Etki analiz Elemanı ne iş yapar?
Etki analiz Elemanı ne iş yapar?Etki analizi, yazılım proje yönetiminin, değişiklik talebinin yazılım sisteminin diğer bölümleri üzerindeki etkisi hakkında bilgi vererek, bir değişiklik talebinin ne zaman kabul edilebileceğine karar vermesine yardımcı olur.
Etki Yönetimi Nedir?
Etki yönetimi; yatırımcıların, işletmelerin ve diğer paydaşların olumlu ve olumsuz etki değerlendirmelerini yatırım ve iş kararlarına dahil etmelerini sağlamaktadır.Etki Değerlendirme Çalışması Nedir?
Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek …İş sürekliliği yönetim sistemi nedir?
İş sürekliliği yönetim sistemi nedir?İş Sürekliliği Yönetim Sistemi (İSYS), kurumun iş sürekliliğini yönetebilmek amacıyla benimsenen sistematik bir yaklaşımdır. Bu sistemin temel amacı ürün / hizmetlere yönelik iş sürekliliğinin sağlanmasıdır.
5 Neden Analizi şablonu?
5 Neden Analizi şablonu?5 neden analizi, bir problemin temel nedenini bulmak ve problemi araştırmak, adından çözmek çin kullanılan bir temel neden analiz aracıdır. Bir neden i beş kez sormak, bir sorunun temeline inmenize ve bir çözüm üretmenize yardımcı olacak kavrayış bilinci kazanmanıza neden olacaktır.
Iş etki analizi ne demek?
İş etki analizi, iş sürekliliği kapsamında belirlenen mal ve hizmetlerin bir kesinti olayı sonrası tekrar sunulabilmesi için gerekli olan, kaynakların, iç ve dış bağımlılıkların, alternatif iş gerçekleştirme yöntemlerinin belirlenmesine yönelik yapılan kapsamlı bir analiz çalışmasıdır.Etki yatırımı ve yönetimi nedir?
Etki yatırımı; yatırım yaparken parasal kâr elde etmekten ziyade sosyal ve çevresel anlamda pozitif etkiler yaratmaya öncelik veren yatırım anlayışı.Yatırım nedir ve nasıl yapılır?
Yatırım nedir ve nasıl yapılır?Yatırım, belirli bir kaynağın ya da değerin, gelir sağlamak amacıyla kalıcı bir biçimde kullanılmasıdır. Tüketim kavramından temel farkı, kullanılan kaynak ya da değerin işlem sonunda tükenmemesidir. Yatırım harcamasının sonucunda ortaya çıkan yatırım, orta ve uzun dönemde getiri sağlamaya devam eder.