Etin icinde kurt nasil olusur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
134.382
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Etin içinde kurt nasıl oluşur?​

Gözle görülmese de, her gıdanın içerisinde bakteri bulunuyor. Bakteriler hava ortamlarına ve saklanma durumlarına göre çoğalabiliyor. Bakterilerin yumurta bırakmaya başlaması durumunda, kurtlanma gözlemlenebiliyor. Kurtlar, gıdaların içerisinde yer alan bakterilerin havayla temas etmesi durumunda da oluşabiliyor.
Küçük kurtçuklar neden oluşur?
Kurtçuklar soğuktan hiç hoşlanmaz ve yalnızca sıcak alanlarda yaşamayı severler. Bu yüzden soğutucularda saklanan gıdalarda kurtlara rastlanma olanı düşükken açık alanda bırakılan yiyecekler kısa bir süre içerisinde kurtlanmaya başlar. Üstelik diğer her canlı gibi kurtçuklarda su içmeye ve gıdalara ihtiyaç duyarlar.

Odada kurt neden olur?​

Evde Kurt Neden Görülür? Kurtlar yani ev içerisinde görülen kurtçuklar havanın sıcak olduğu alanları severler. Aynı zamanda diğer canlılar gibi onlarda su ve gıda arayışı içerisindedirler. Hem barınacak sıcak bir ortam bulmak hem de besin ihtiyaçlarını karşılamak için evlerde gıda aramaya yönelirler.
Kurtlanmış et yenir mi?
Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız. KESİNLİKLE tüketmeyiniz.
Füme et dediğimiz et ürünleri ise 1 hafta kadar dayanabilmektedir. Ancak etten kıyma yapılmışsa, kıymanın normal buzdolabı sıcaklığındaki dayanma süresi 1 gündür. Buzdolabında değil de dışarıda bekletilen bir kıyma yaklaşık 2-3 saat sonra bozulma reaksiyonları gösterebilmektedir.
Et bozulduğu nasıl anlaşılır?
– Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız.
 
Geri
Üst