Etimekli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
15 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı sıcak su
Muhallebisi için;
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı elenmis un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Etimekli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hafif ıslattığımız borcama etimekleri dizelim ve şerbetimizi yapmaya başlayalım.
Şekeri tencereye alıp büsbütün eriyip karamelize olana kadar ortada karıştıralım.
Üzerine sıcak suyumuzu ek edip beş dakika kadar kaynatalım.
Ocaktan aldıktan sonra beş dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyip etimeklerin üzerine kepçe ile eşit biçimde dökelim.
Etimekler şerbetini çekerken muhallebimizi yapmaya başlayalım.
Tenceremize vanilya ve tereyağ hariç öbür gereçlerimizi alıp daima karıştırarak yoğunlaşıp kaynayınca vanilya ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
10 dakika kadar birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
Arasıra karıştırın ki kabuk tutmasın.
Ilıyan muhallebiyi yavaşça etimeklerin üzerine dökün ve spatula yardımı ile düzleştirin.
Kenarda bekletin.
Muhallebinin sıcaklığı gittikten sonra 1 paket krem santi ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpıp kremayı muhallebinin üzerine yayın.
Streç sinema ile sararak buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Bana nazaran 1 gece bekledikten sonra daha da hoş oluyor.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Etimekli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
15 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı sıcak su
Muhallebisi için;
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı elenmis un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Etimekli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hafif ıslattığımız borcama etimekleri dizelim ve şerbetimizi yapmaya başlayalım.
Şekeri tencereye alıp büsbütün eriyip karamelize olana kadar ortada karıştıralım.
Üzerine sıcak suyumuzu ek edip beş dakika kadar kaynatalım.
Ocaktan aldıktan sonra beş dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyip etimeklerin üzerine kepçe ile eşit biçimde dökelim.
Etimekler şerbetini çekerken muhallebimizi yapmaya başlayalım.
Tenceremize vanilya ve tereyağ hariç öbür gereçlerimizi alıp daima karıştırarak yoğunlaşıp kaynayınca vanilya ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
10 dakika kadar birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
Arasıra karıştırın ki kabuk tutmasın.
Ilıyan muhallebiyi yavaşça etimeklerin üzerine dökün ve spatula yardımı ile düzleştirin.
Kenarda bekletin.
Muhallebinin sıcaklığı gittikten sonra 1 paket krem santi ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpıp kremayı muhallebinin üzerine yayın.
Streç sinema ile sararak buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Bana nazaran 1 gece bekledikten sonra daha da hoş oluyor.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Etimekli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı