Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti:
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Muhallebisi:
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
Vanilya
Yarım damla sakızı
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ufak bir tencerede karamelize olana kadar karıştırıyoruz.
Tüm şeker karamel olunca suyu ekliyoruz, şeker taş üzere olacak ve su ısındıkca hepsi eriyecek.
Etimekleri borcama dizip sıcak sıcak şerbetini döküyoruz.
Muhallebisi için vanilya ve tereyağ hariç tüm gereçleri bir tencerede yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirdim.
Piştikten sonra tezgaha alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip blenderla eziyoruz.
Karışımı etimeklerin üzerine döküyoruz bekledikce katılaşacaktır.
Son olarak krem şantiyi bildiğiniz üzere hazırlayıp tatlının en üzerine yayın ve afiyet olsun.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti:
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Muhallebisi:
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
Vanilya
Yarım damla sakızı
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ufak bir tencerede karamelize olana kadar karıştırıyoruz.
Tüm şeker karamel olunca suyu ekliyoruz, şeker taş üzere olacak ve su ısındıkca hepsi eriyecek.
Etimekleri borcama dizip sıcak sıcak şerbetini döküyoruz.
Muhallebisi için vanilya ve tereyağ hariç tüm gereçleri bir tencerede yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirdim.
Piştikten sonra tezgaha alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip blenderla eziyoruz.
Karışımı etimeklerin üzerine döküyoruz bekledikce katılaşacaktır.
Son olarak krem şantiyi bildiğiniz üzere hazırlayıp tatlının en üzerine yayın ve afiyet olsun.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı