Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 paket klasik tuzsuz etimek
Şerbet için:
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
En üst katman için:
2 paket kremşanti
2 bardak soğuk süt
Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
Su ve şekeri bir tencereye alıp daima karıştırarak şerbetini hazırlayalım.
Bir borcama etimekleri dizelim.
Üzerine şerbeti dökelim o beklesin.
Muhallebi için; sütü, unu nişastayı, şekeri ocağa alıp yoğunlaşana kadar karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelince, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ek edip, ocaktan alalım. Şayet daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız, mikserle 2-3 dk çırpın.
Etimeklerin üzerine döküp yayalım.
Bu durumda dolaba kaldıralım.
Muhallebi düzgünce soğuyana dek tutalım. Yoksa kremşantiyi yaymakta zorlanırsınız.
O ortada krem şantiyi hazırlayıp onu da buzdolabına koyalım.
Muhallebi soğuyunca üzerine krem şantiyi yayalım. Bu türlü de tekrar buzdolabına atalım.
Dilimleyip servis yapalım. Üzerini istediğimiz üzere süsleyebiliriz. Afiyet olsun
1 paket klasik tuzsuz etimek
Şerbet için:
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
En üst katman için:
2 paket kremşanti
2 bardak soğuk süt
Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
Su ve şekeri bir tencereye alıp daima karıştırarak şerbetini hazırlayalım.
Bir borcama etimekleri dizelim.
Üzerine şerbeti dökelim o beklesin.
Muhallebi için; sütü, unu nişastayı, şekeri ocağa alıp yoğunlaşana kadar karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelince, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ek edip, ocaktan alalım. Şayet daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız, mikserle 2-3 dk çırpın.
Etimeklerin üzerine döküp yayalım.
Bu durumda dolaba kaldıralım.
Muhallebi düzgünce soğuyana dek tutalım. Yoksa kremşantiyi yaymakta zorlanırsınız.
O ortada krem şantiyi hazırlayıp onu da buzdolabına koyalım.
Muhallebi soğuyunca üzerine krem şantiyi yayalım. Bu türlü de tekrar buzdolabına atalım.
Dilimleyip servis yapalım. Üzerini istediğimiz üzere süsleyebiliriz. Afiyet olsun