SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket (12 adet) tuzsuz etimek
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
1 lt süt
6 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
İsteğe nazaran ; ceviz, toz tarçın, antep fıstığı
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti için; şekeri uygun bir tencereye alıp kavuralım.
Şeker eriyip karamelize olunca üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.Suyu eklediğimizde birinci evvel sertleşecektir. Panik yok bekledikçe ve orta ara karıştırdıkça olağan haline döner
Şerbeti bu biçimde 7-8 dk kaynatalım.
Daha sonra etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
Üzerine şerbeti her yerine gelecek formda döküp ıslatalım.
Etimekler şerbeti çekene kadar muhallebimizi hazırlamaya geçelim.
Muhallebisi için; uygun bir tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçleri alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayıp kıvam alan muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.
Muhallebimizi 5 dk dinlendirdikten sonra etimeklerin üzerine dökerek spatula yardımı ile düzeltelim.
Tatlımızı bu formda dolaba kaldırıp yeterlice soğumasını sağlayalım.
Daha sonra 1 su bardağı süt ile kremşantimizi hazırlayıp dolaba kaldıralım.
Tatlımız ve kremşantimiz yeterlice soğuduktan sonra krem şantiyi muhallebinin üzerine sürelim.
Üzerini streçleyip bir gece buz dolabında dinlendirelim.
Son olarak üzerini istediğimiz materyal ile süsleyelim (ben toz tarçın kullandım).
Tatlımızı dilimleyip servis edebiliriz.
Afiyet olsun
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket (12 adet) tuzsuz etimek
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
1 lt süt
6 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
İsteğe nazaran ; ceviz, toz tarçın, antep fıstığı
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti için; şekeri uygun bir tencereye alıp kavuralım.
Şeker eriyip karamelize olunca üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.Suyu eklediğimizde birinci evvel sertleşecektir. Panik yok bekledikçe ve orta ara karıştırdıkça olağan haline döner
Şerbeti bu biçimde 7-8 dk kaynatalım.
Daha sonra etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
Üzerine şerbeti her yerine gelecek formda döküp ıslatalım.
Etimekler şerbeti çekene kadar muhallebimizi hazırlamaya geçelim.
Muhallebisi için; uygun bir tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçleri alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayıp kıvam alan muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.
Muhallebimizi 5 dk dinlendirdikten sonra etimeklerin üzerine dökerek spatula yardımı ile düzeltelim.
Tatlımızı bu formda dolaba kaldırıp yeterlice soğumasını sağlayalım.
Daha sonra 1 su bardağı süt ile kremşantimizi hazırlayıp dolaba kaldıralım.
Tatlımız ve kremşantimiz yeterlice soğuduktan sonra krem şantiyi muhallebinin üzerine sürelim.
Üzerini streçleyip bir gece buz dolabında dinlendirelim.
Son olarak üzerini istediğimiz materyal ile süsleyelim (ben toz tarçın kullandım).
Tatlımızı dilimleyip servis edebiliriz.
Afiyet olsun
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı