Eti Cin

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Eti Cin Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Kekini ıslatmak için;
1 çay bardağı portakal suyu (sıkma veya hazır tercihi size bağlı)
Portakal sosu için;
2 su bardağı portakal suyu (sıkma veya hazır)
2 buçuk yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için;
Kahverengi pasta süsü

Eti Cin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tüm malzemelerimiz oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim.
Yumurta ve şeker ilk olarak güzelce şekilde çırpılır.
Çırpıldıktan sonra un ve kabartma tozu eklenir.
Kek kalıbı yağlanır karışım içine dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Benimki 30 dakika pişti. İlk 20 dakika fırın kapağını açmayarak kontrollü bir şekilde pişirelim.
Kek fırında pişerken portakal sosunu hazırlayalım. Tüm malzemelerini alıp, ocağa koyup, koyulaşıp göz göze olana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan kekin ortasına portakal suyumuzu dökelim. Ondan sonrada soğuyan sosumuzu dökelim.
Sosun donmasını bekleyelim. Donduktan sonra pasta süslerini ekleyerek servis edelim.
Afiyet olsun .

Eti Cin Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst