AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ethernet karti bilgisayara nasil tanitilir?

Editör

Yeni Üye

Ethernet kartı bilgisayara nasıl tanıtılır?​

Windows® 10 üzerinde yer alan ağ bağdaştırıcısı özellik sayfası, ağ bağdaştırıcısı ve bilgisayardaki sürücü hakkında bilgi sunar….Bağdaştırıcı özelliklerini açma
- Başlat düğmesine sağ tıklayın.
- Listeden Aygıt Yöneticisi’ne tıklayın.
- Ağ Bağdaştırıcıları önündeki işaretçiyi kullanarak bölümü genişletin.

Bilgisayarımda hangi ethernet kartı var?​

Komut istemi ekranında ipconfig /all komutuyla da Ethernet bağdaştırıcısı Yerel Ağ Bağlantısı altında yer alan Fiziksel Adres satırında Ethernet kartınızın MAC adresini görebilirsiniz. Bu komutla IP adresi vb. diğer ağ bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

Ethernet driver nasıl bulunur?​

Ethernet driver nasıl bulunur?
Ağ aygıtı adı nasıl bulunur ve driver nasıl indirilir – Windows
- Denetim Masası’na gidin (görev çubuğundaki Ara simgesini kullanarak Denetim Masası’nı arayın ve seçin). Sistem öğesini seçin.
- Aygıt Yöneticisi’ni tıklayın.
- Ağ bağdaştırıcılarını genişletin ve aygıt adını arayın.

Internetsiz driver nasıl yüklenir?​

Bazı yolları var hangisi işinize yararsa kullanabilirsiniz:
- USB WiFi ya da Ethernet adaptörü ile internete bağlanmak ve sürücüleri indirmek.
- Sürücüleri bulunduran USB’yi arka taraftaki klavye ve fare için konulan USB 2.0 portlarına takarak kurmayı denemek.
- Sürücüleri kendi CD veya DVD’leri ile kurmak.

Driver Pack offline nasıl kullanılır?​

DriverPack Solution nasıl kullanılır?
- Adım 1: DriverPack Solution’i indirip çalıştırın.
- Adım 2: Yüklenmesini istemediğiniz yazılımları listeden çıkarın.
- Adım 3: Güncellemek ya da yüklemek istediğiniz sürücüleri seçin.
- Adım 4: Tümünü Yükle öğesini seçin.

Masaüstü bilgisayar driver nasıl bulunur?​

Masaüstü bilgisayar driver nasıl bulunur?
Çözüm
- Başlat menüsünden Aygıt Yöneticisi’ni açın veya Başlat menüsünde arama yapın.
- Kontrol edilecek ilgili bileşen driver genişletin, driver sağ tıklayın, ardından Özellikler öğesini seçin.
- Driver sekmesine gidin ve Driver Sürümü gösterilir. Örneğin:
En güncel driver nasıl bulunur?​
Hectopat. Her formattan sonra kullandığım site olan Station Drivers sitesini öneririm. BIOS kısmından anakartınızı bulursanız gerekli sürücüler listelenecektir. Ekran kartı sürücünüzü de ayrı olarak kendi sitesinden indirin.

Ethernet kartını bilgisayarınıza tanıtmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Başlat düğmesine sağ tıklayarak açılan menüden "Aygıt Yöneticisi" seçeneğini tıklayın.
2. Açılan Aygıt Yöneticisi penceresinde, "Ağ Bağdaştırıcıları" kısmını genişletin.
3. Ethernet kartınızı bulun ve üzerine sağ tıklayarak "Sürücüleri Güncelle" seçeneğini tıklayın.
4. Sürücü güncelleme sihirbazını takip ederek, bilgisayarınıza Ethernet kartı sürücüsünü tanıtabilirsiniz.

Ethernet kartınızın modelini öğrenmek için ise şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Komut istemi ekranını açın. Bunun için Başlat menüsüne gelin, "cmd" yazarak komut istemi uygulamasını açın.
2. Açılan komut istemi ekranında "ipconfig /all" komutunu yazıp Enter tuşuna basın.
3. "Fiziksel Adres" satırında listelenen MAC adresi Ethernet kartınızın bilgisayarınızdaki tanımlayıcı bilgisidir.

Ethernet sürücüsünü bulmak ve yüklemek için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Denetim Masası'na gidin ve "Sistem" seçeneğini açın.
2. Aygıt Yöneticisi'ni seçin ve "Ağ Bağdaştırıcıları" kısmını genişletin.
3. Ethernet kartınızın adını bulun, üzerine sağ tıklayarak "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini tıklayın.
4. Sürücüyü Windows Update üzerinden otomatik olarak arayabilir ya da üreticinin resmi websitesinden indirebilirsiniz.

DriverPack Solution gibi offline sürücü yükleme araçlarını kullanarak da Ethernet sürücüsü kurabilirsiniz. Bu araçları indirip çalıştırdıktan sonra gerekli sürücüleri seçerek yükleyebilirsiniz.

Masaüstü bilgisayarınız için driver bulmak için Aygıt Yöneticisi'ni açabilir ve ilgili bileşenin driver sürümünü kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, en güncel sürücüler için Station Drivers sitesini ya da cihaz üreticisinin resmi websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Herhangi bir sorunuz varsa, çekinmeden sormaktan çekinmeyin!

Geri