- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
ETGB şartları nelerdir?
ETGB uygulamasının geçerli olması için ticari değeri olmayan ve bedelsiz numune içeren eşyalar olması gerekmektedir. Gönderi ağırlık ve değerinin üst sınır olan 30 kg ve 1500 Euro sınırını aşmamalıdır. Gelen ya da giden eşyanın ticari değerinin olmaması gerekmektedir.Alicinin isteği ile başka Gumrukcuye verildi ne demek?
öncelikle “alıcının isteğiyle başka bir gümrükçüye verildi.” ups kargonun söylediği gibi standart bir mesajdır. böyle bir talebiniz olmasa dahi bu yazar. eğer herhangi bir amazon’dan, satıcısı amazon olan bir ürün alıyorsanız kesinlikle gümrük vergileri ve ileride çıkacak masrafları(ardiye vs.) ödenmiş şekilde geliyor.ETGB ups ne demek?
ETGB ups ne demek?ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) Nedir? İhracatta Posta ve Hızlı Kargo Taşıyıcılar yani operatörler tarafından elektronik ortamda düzenlenen bir beyandır. UPS dolaylı temsil yoluyla ihracat gönderileri için ETGB’li Hızlı İhracat hizmeti vermeye yetkilidir.
Free Domicile ups ne demek?
Gümrük vergisi ödenmiş olarak teslim edilen kargolarda uluslararası ticari kısaltma. Gönderen, tüm nakliye ücretlerine ek olarak, eğer varsa gideceği ülkeye vergi ücretlerini öder.UPS gümrük işlemleri ne kadar sürer?
Gümrük işlemleri hala devam ediyor demek, ortalama 7-8 iş günü içinde gümrükten çıkması gerekli.ETGB zorunlu mu?
ETGB zorunlu mu?Mikro ihracat kapsamında yurt dışına gönderilecek ürünler için Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) düzenlenmesi gerekir.
IOSS numarası nedir?
IOSS kullanabilmek için IOSS vergi kimlik numarası alınması gerekmektedir. Bu numara için satıcılar (e-ticaret siteleri), pazaryerleri ve AB’de yer almayan işletmelerin aracı kuruluşları başvuru yapabilir. Global online pazaryerleri, “tedarikçi” olarak kabul edilir ve satıcıların KDV ödemelerinden sorumludur.Mikro ihracat için gerekli belgeler nelerdir?
Mikro ihracat için gerekli belgeler ise şöyle sıralanabilir:- Dolaylı temsil yetki belgesi (bir kere hazırlanır)
- İhracat bilgi formu.
- Maliye onaylı fatura ya da e-arşiv fatura.
- İngilizce fatura (commerical invoice / proforma)
Mikro ihracat kimler yapabilir?
Mikro ihracat kimler yapabilir?Mikro ihracat yapmak isteyen işletmeler için gerekli olan Mikro İhracat Kuralları şunlardır; Ürün ve hizmetlerin toplam ağırlığı 300 Kg’ı aşmamalıdır. Ürün ve hizmetlerin geliri 15.000 Euro’yu aşmamalıdır. B2C iş modeli ile yurtdışına satış yapılmalıdır.