- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Etek yoksa namaz nasıl kılınır?
Bunun dışında neredeyse etek kadar bol bir pantolonla namazın kılınabileceği uygun görülmüştür. Müslüman kadının namazda dik durduğunda içini göstermeyen uzun ve bollukta bir kıyafet giymesi yeterlidir.Eteksiz namaz olur mu?
Bayanların el, yüz ve ayakları dışında bütün bedeni avret sayılır. Dolayısıyla namaz kılarken de vücut hatlarının belli olmayacağı ve teni göstermeyen kıyafetler tercih edilmektedir. Buna göre; kadınlar dar pantolon vb. eşyalar ile namaz kılmaları sakıncalıdır.Dar etekle namaz kılınır mı?
Diyanet, kadınların ‘dar pantolonla’ namaz kılıp kılamayacaklarını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, kadınların özellikle vücut hatlarını belli eden dar pantolonla kıldıkları namazın caiz olmadığını ve bu şekilde kılınan namazın “sahih (doğru)” olmayacağını açıkladı.
Eteğin altına bir şey giymeden namaz kılınır mı?
İÇ ÇAMAŞIRIYLA NAMAZ KILINIR MI? Tüm vücudu kapatacak şekilde bol ve uzun giyilen her elbise namaz için uygundur. Etek giyilse dahi altına herhangi bir tayt, çorap, ya da şort gibi bir şey giyme zorunluluğu bulunmasa da dışarıda es kaza gelebilecek kazalara karşı tayt gibi örtücü bir şey giymek iyidir.
Evde pijama ile namaz kılınır mı?
Eskiden biz ne yapardık camiye giderken en güzel elbiselerimizi giymeliyiz. Namaz konusunda pijama ile namaz kılmanın sakıncası yoktur.Çorapsız namaz kılmak mekruh mudur?
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığından bu soruya şu yanıt verildi: “Kadınların ayakları Hanefî mezhebinde tercih edilen görüşe göre avret mahalli olmadığından, topuklarından yukarısı açık olmamak kaydıyla çorapsız namaz kılabilirler (Merğînânî, el-Hidâye, I, 289,290; Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 101-103).Kadın çorapsız namaz kılabilir mi?
“Kadınların ayakları Hanefî mezhebinde tercih edilen görüşe göre avret mahalli olmadığından, topuklarından yukarısı açık olmamak kaydıyla çorapsız namaz kılabilirler (Merğînânî, el-Hidâye, I, 289,290; Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 101-103).
Kadının ayakları avret mi?
Esah kavle göre avrettir. Zira ayağın üstü gösterilmesi yasak olan ziynet yeridir. “Kadınlar, gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar!” ayet-i kerimesi bunu göstermektedir.
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığından “üzerinde resim olan elbiseyle namaz kılınabilir mi?” soruna şu yanıt verildi: “Üzerinde canlı varlıkların resimlerinin bulunduğu elbise ile namaz kılmak mekruhtur.
Giyinik çıplak olmaktan maksat, giyilen elbisenin vücut hatlarını belli edecek ölçüde dar veya içini gösterecek biçimde şeffaf olmasıdır. Buna göre, altını gösterecek şeffaflıktaki elbise ile kılınan namaz sahih değildir.
Namaz kılarken örtünmek şart mı?
Örtünme farzdır. Namaz kılarken bunu ihmal ederseniz namazınız bozulur.
Temiz pijama ile namaz kılınır mı?
Temiz olduğu takdirde iş elbisesi ve pijama ile namaz kılınabilir. İçinde necaset bulunmamak şartıyla; kireç, çamur, boya, madeni yağlar, pas ve benzeri bulaşmış iş elbisesiyle namaz kılınabilir. Ancak temiz ve güzel elbiselerle kılınması daha iyidir.