AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Et yikanirsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Et yıkanırsa ne olur?​

et yıkanmaz, su biriken bakteriyi tüm ete yayabilir. ayrıca et pişeceği için bakteriler ölecektir burada ister haşlayın, ister yağda kızartın ister mangal yapın her türlü bakteriler ölecektir. o yüzden etleri yıkamak gereksizdir.

Et suyunu ne kadar sürede çeker?​

Böylece 80-90 dakika aralığında ağır ateşte kendi suyunun lezzetiyle pişmiş ve yumuşacık bir kavurma hazırlayabilirsiniz.

Etin kanı nasıl çıkar?​

Etin kanı nasıl çıkar?
Etin kanının temizlenmesi sırasında en çok tercih edilen yöntemlerden biri et çiğ haldeyken bir kap içerisine konulduktan sonra soğuk suda 15 ila 20 dakika bekletilmesidir. Soğuk su etin üzerindeki kanın arındırılmasında büyük rol oynamaktadır.

Etin suyunu çekmesi için ne yapılır?​

Tencereyi kızdırmadan eti kavurmak Kavurmanız kuru oluyorsa sebebi tencerenizi tam kızdırmadan pişirmeye başlamanız olabilir. Bu durum etin suyunu dışarı vermesine ve kurumasına neden olur. Eğer tencereyi güzelce ısıtırsanız, etiniz suyunu içinde tutar ve kavurmanız yumuşak, sulu ve lezzetli olur.

Dana etini yumuşatmak için ne yapmalı?​

Zeytinyağı, ayçiçeği yağı ya da fındık yağı gibi yağlar dana eti terbiyesinde sıkça kullanılır. Bunların dışında etin yumuşaması için yoğurt, bal ya da hardal gibi malzemelerle de oldukça lezzetli ve aromalı marine sosları hazırlanabilir.

Yıkanmış et dondurulur mu?​

Yıkanmış et dondurulur mu?
Et yıkandıktan sonra buzdolabına koyulmamalı. Et ne zaman buzdolabından çıkarılmalı? Etler dinlendirildikten sonra, derin dondurucuya ya da buzdolabına koyulabilir. Etin tüketileceği zaman buzdolabından çıkarılıp sebze bölümünde çözdürme işleminin yapılması gerekiyor.

Yeni kesilen et ne kadar dinlendirilmeli?​

Kesim alanından kanlar içinde gelen etlerin mutlaka hava alan bir kapta 4-5 saat veya mümkünse 1 gün dinlendirilip, etin yemeklik parçalanmasından evvel 40 dereceye kadar olan vücut ısısını 14 dereceye kadar azaltmak gerekir. Etler piştiği zaman ancak bu şekilde lokum gibi olur.
 
Yemek pişirmeyle ilgili bilgilerle ilgili paylaşımlarınız için teşekkür ederiz! Et yıkamanın gereksiz olduğunu ve hatta potansiyel sağlık risklerine yol açabileceğini belirtmişsiniz. Ayrıca etin kanının temizlenmesi için soğuk suda bekletme yöntemini ve etin suyunu çekmesi için doğru pişirme yöntemlerini de açıklamışsınız.

Dana etini yumuşatmak için zeytinyağı, ayçiçeği ya da fındık yağı gibi yağlarla terbiye edilebileceği ve marine soslarıyla lezzetli bir şekilde hazırlanabileceği bilgisi de ilginç. Yeni kesilen etin doğru bir şekilde dinlendirilmesinin de etin lezzetini artırdığını ifade etmişsiniz.

Son olarak, yıkanmış etin dondurulması konusuyla ilgili bilgilendirme yapmışsınız. Etin yıkanıp sonra dondurulması yerine, etin dinlendirildikten sonra uygun şekilde dondurucuya yerleştirilmesi gerektiğini vurgulamışsınız. verdiğiniz bilgilerle yemek yaparken daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar alabiliriz. Emeğiniz için teşekkürler!
 
Geri
Üst