Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Lavaşı için;
2 su bardağı ılık süt(400ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un(200ml bardak kullandım)
Eti için;
Yarım kilo dana eti (küçük küçük doğruyoruz)
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Kekik
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Salata kısmı için;
2 adet soğan
1 demet maydanoz
Karalahana
2 adet domates
2 adet biber
Sumak
Tuz
Limon
Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etlerimizi küçük küçük olacak formda doğruyoruz.
Ben etlerimi düdüklü tenceremde 15 dakika kadar pişirdim daha yumuşak olur diye.
Etlerimiz düdüklü tencerede pişerken bizde lavaşımızın hamurunu yoğuralım.
Daha evvelki tariflerimde Lavaşı detaylı bir biçimde anlatmıştım ordan göz atabilirsiniz.
Yoğurduğumuz lavaş hamurunu küçük bezeler haline getirip küçük küçük açıyoruz.
Açtığımız bezelerimizin ortalarını yağlayıp 5dakika kadar üzeri kapalı bir formda dinlendiriyoruz.
Dinlenen bezeleri açıp tavada pişiriyoruz.
Bu ortada etimiz olmuş durumda uygun bir tencere tereyağı atıp eriyince etlerimizi içine alıp güzelce karıştıralım.
Ardından baharatlarını atıp bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte birazcık daha pişirelim.
Diğer yandan salata materyallerimizi hazırlayalım.
Hazır olan lavaşımızı etimizin suyuna batırıyoruz ve üzerine etimizi alıyoruz isteğe bağlı olarakta salata gereçlerini ekliyoruz. Tantunimiz hazır.
Afiyet olsun.
Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Lavaşı için;
2 su bardağı ılık süt(400ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un(200ml bardak kullandım)
Eti için;
Yarım kilo dana eti (küçük küçük doğruyoruz)
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Kekik
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Salata kısmı için;
2 adet soğan
1 demet maydanoz
Karalahana
2 adet domates
2 adet biber
Sumak
Tuz
Limon
Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etlerimizi küçük küçük olacak formda doğruyoruz.
Ben etlerimi düdüklü tenceremde 15 dakika kadar pişirdim daha yumuşak olur diye.
Etlerimiz düdüklü tencerede pişerken bizde lavaşımızın hamurunu yoğuralım.
Daha evvelki tariflerimde Lavaşı detaylı bir biçimde anlatmıştım ordan göz atabilirsiniz.
Yoğurduğumuz lavaş hamurunu küçük bezeler haline getirip küçük küçük açıyoruz.
Açtığımız bezelerimizin ortalarını yağlayıp 5dakika kadar üzeri kapalı bir formda dinlendiriyoruz.
Dinlenen bezeleri açıp tavada pişiriyoruz.
Bu ortada etimiz olmuş durumda uygun bir tencere tereyağı atıp eriyince etlerimizi içine alıp güzelce karıştıralım.
Ardından baharatlarını atıp bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte birazcık daha pişirelim.
Diğer yandan salata materyallerimizi hazırlayalım.
Hazır olan lavaşımızı etimizin suyuna batırıyoruz ve üzerine etimizi alıyoruz isteğe bağlı olarakta salata gereçlerini ekliyoruz. Tantunimiz hazır.
Afiyet olsun.
Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı