SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Et Sote Yanında Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
️500 gram dana eti
️2 baş soğan
️2 kaşık salça
️2 kırmızı kapya biberi
️2 yemek kaşığı tatlı biber tozu️
Et suyu (500 ml)
️1 tatlı kaşığı tuz
️1 tatlı kaşığı karabiber
️1 yemek kaşığı tereyağ
️3 patlıcan
Yoğurt (300 gr)
️1 diş sarımsak
️1 tatlı kaşığı tuz
Et Sote Yanında Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etin kendi suyuyla kaynamaya bırakın.
Doğranmış soğan ve biberleri ek edip et ile yağda soteleyin.
Salçayı ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
Et suyu ile deglaze edin ve 1 saat kısık ateşte pişirin.
Makarna ile kombin edebilirsiniz.
Patlıcanları kürdan ile delin.
250° fırında yaklaşık 40 dakika pişirin ve tekrar tekrar çevirin.
Patlıcanlar yumuşayınca fırında çıkartın ve kabuklarını soyun.
Soyduktan sonra ince ince doğrayın.
Şimdi yoğurdu ve sarımsağı ekleyin.
Tuz ile tatlandırın.
Et Sote Yanında Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️500 gram dana eti
️2 baş soğan
️2 kaşık salça
️2 kırmızı kapya biberi
️2 yemek kaşığı tatlı biber tozu️
Et suyu (500 ml)
️1 tatlı kaşığı tuz
️1 tatlı kaşığı karabiber
️1 yemek kaşığı tereyağ
️3 patlıcan
Yoğurt (300 gr)
️1 diş sarımsak
️1 tatlı kaşığı tuz
Et Sote Yanında Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etin kendi suyuyla kaynamaya bırakın.
Doğranmış soğan ve biberleri ek edip et ile yağda soteleyin.
Salçayı ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
Et suyu ile deglaze edin ve 1 saat kısık ateşte pişirin.
Makarna ile kombin edebilirsiniz.
Patlıcanları kürdan ile delin.
250° fırında yaklaşık 40 dakika pişirin ve tekrar tekrar çevirin.
Patlıcanlar yumuşayınca fırında çıkartın ve kabuklarını soyun.
Soyduktan sonra ince ince doğrayın.
Şimdi yoğurdu ve sarımsağı ekleyin.
Tuz ile tatlandırın.
Et Sote Yanında Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı