Et Kavurma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo kuzu kuş başı et (tercihen dana kuşbaşı kullanılabilir)
Sıvı yağ (Et yağsızsa yarım çay bardağı)
Eğer etimizin yağı varsa 3 yemek kaşığı yeterli
4 adet domates
4 adet yeşil biber
4 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kekik
Toz kırmızı biber
(ben birazda köri baharatını kullandım)

Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi sıcak olan tavamıza atıyoruz. 20 dk yakın zaten suyunu çekmesini bekliyoruz. (kısık ateşte pişirin).
Daha sonra yağı ekliyoruz kavrulması için bırakıyoruz.
Ara orta karıştıralım yapışma olmasın.
Baharatlarını ekleyelim akabinde soğan ve biberi ekliyoruz.
Etin pişmesine ve soğan biberin ölmesiyle birlikte domatesini ve tuzunu ekleyelim.
5 dk daha kavrulmasıyla birlikte ocağı kapatabiliriz.
5 dk kadar etimizi dinlendirelim daha sonra yiyebilirsiniz.“””afiyet olsun””
Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst