SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo kuzu kuş başı et (tercihen dana kuşbaşı kullanılabilir)
Sıvı yağ (Et yağsızsa yarım çay bardağı)
Eğer etimizin yağı varsa 3 yemek kaşığı yeterli
4 adet domates
4 adet yeşil biber
4 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kekik
Toz kırmızı biber
(ben birazda köri baharatını kullandım)
Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi sıcak olan tavamıza atıyoruz. 20 dk yakın zaten suyunu çekmesini bekliyoruz. (kısık ateşte pişirin).
Daha sonra yağı ekliyoruz kavrulması için bırakıyoruz.
Ara orta karıştıralım yapışma olmasın.
Baharatlarını ekleyelim akabinde soğan ve biberi ekliyoruz.
Etin pişmesine ve soğan biberin ölmesiyle birlikte domatesini ve tuzunu ekleyelim.
5 dk daha kavrulmasıyla birlikte ocağı kapatabiliriz.
5 dk kadar etimizi dinlendirelim daha sonra yiyebilirsiniz.“””afiyet olsun””
Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo kuzu kuş başı et (tercihen dana kuşbaşı kullanılabilir)
Sıvı yağ (Et yağsızsa yarım çay bardağı)
Eğer etimizin yağı varsa 3 yemek kaşığı yeterli
4 adet domates
4 adet yeşil biber
4 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kekik
Toz kırmızı biber
(ben birazda köri baharatını kullandım)
Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi sıcak olan tavamıza atıyoruz. 20 dk yakın zaten suyunu çekmesini bekliyoruz. (kısık ateşte pişirin).
Daha sonra yağı ekliyoruz kavrulması için bırakıyoruz.
Ara orta karıştıralım yapışma olmasın.
Baharatlarını ekleyelim akabinde soğan ve biberi ekliyoruz.
Etin pişmesine ve soğan biberin ölmesiyle birlikte domatesini ve tuzunu ekleyelim.
5 dk daha kavrulmasıyla birlikte ocağı kapatabiliriz.
5 dk kadar etimizi dinlendirelim daha sonra yiyebilirsiniz.“””afiyet olsun””
Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı