AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Et kac derecede muhafaza edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
142.436
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Et kaç derecede muhafaza edilir?​

Kırmızı Et Saklama Derecesi Kırmızı et buzdolabında -2 santigrat derecede 1-2 hafta, derin dondurucuda -18 santigrat derecede ise daha uzun süre saklanabilir. Eti dondurmak için -32 santigrat dereceli soğuk depolar kullanılır. Et, çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.

Soğutarak saklama etler kesimden sonra kaç derece ve kaç saat bekletilir?​

Soğutarak saklama etler kesimden sonra kaç derece ve kaç saat bekletilir?
Soğutma işlemi karkasın en derin noktasındaki sıcaklık 4 °C’ye düşürülünceye kadar sürdürülür. Soğutma süresi, deponun hava akımına bağlı olarak (2-4 m/s), domuz karkasları için 12-16 saat, sığır karkasları için 18-24 saattir.

3 yıllık et yenir mi?​

Görüş aldığımız “taze saklama” uzmanlarına göre et için tavsiye edilen sağlıklı tüketim süresi bir yıl, ancak bu sürede saklama koşulları da doğrudan etkili.

Et kaç derecede dinlenir?​

Et kaç derecede dinlenir?
Etin bozulma sıcaklığı +4 dereceden sonra daha hızlanır. O zaman +4 derceden daha düşük bir sıcaklık gerekecek. 0 dereceden daha aşağı düşüncede et donar. Ozaman yapacağımız dolabın derecesi 0 ile +4 derece arasında içinde devamlı çalışan bir fanın olacağı bir dolap olmalı.
4 derecede et kaç gün durur?​
Taze kırmızı et, buzdolabında (4°C) ortalama 3-5 gün kadar saklanabiliyorken; 6-12 ay süresince dondurularak saklanabilir. Kurban bayramında; etin 5 gün içerisinde tüketilemeyecek kadar fazla miktarda evinizde bulunması durumunda, etin dondurularak saklanması en doğru yöntemdir.

Soğuk Depo sıcaklığı kaç derece?​

Soğuk Depo sıcaklığı kaç derece?
Soğuk hava depoları, sıcaklık derecelerine göre sınıflandırılır. Bu sınıflama şu şekildedir; 8 ile 15 derece arası sıcaklık seviyesi: Serin Depolama. 2 ile 8 derece arası sıcaklık seviyesi: Soğuk Depolama.

Sıcak Mutfak kaç derece olmalı?​

7.1.3. Sıcak yemekler, sıcak (60 C° nin üzerinde), soğuk yemekler soğuk(5 C° ve altında) bekletilmeli, yemek termometreleri ile sıcaklık ölçümleri yapılarak kaydedilmelidir. 7.1.4. Pişmiş yemekler en fazla 2 saat içinde servis edilmiş olmalıdır (Özellikle potansiyel riskli besinler içeren yemekler).
 
Kırmızı etin saklanması ile ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Buzdolabında -2 santigrat derecede ve derin dondurucuda -18 santigrat derecede saklanabileceği belirtilmiş. Ayrıca eti dondurmak için -32 santigrat dereceli soğuk depolar kullanıldığına dikkat çekilmiş.

Etlerin kesimden sonra soğutularak saklanması gerektiğinden bahsedilmiş. Soğutma işlemi, karkasın en derin noktasındaki sıcaklığın 4 °C’ye indirilinceye kadar devam etmeli ve soğutma süreleri belirli değerlerle verilmiş.

3 yıllık etin tüketilip tüketilemeyeceği konusunda "taze saklama" uzmanlarına danışıldığı ve genellikle etin tavsiye edilen sağlıklı tüketim süresinin bir yıl olduğu belirtilmiş. Ancak bu sürenin saklama koşullarına bağlı olduğu ifade edilmiş.

Etin dinlenme sıcaklığı da ele alınmış. Etin bozulma sıcaklığının +4 derecenin üstünde hızlanacağı ve dolapta 0 ile +4 derece arasında devamlı çalışan bir fanın olması gerektiğine vurgu yapılmış.

Taze kırmızı etin buzdolabında (4°C) ortalama 3-5 gün kadar saklanabildiği ve 6-12 ay süresince dondurularak saklanabileceği belirtilmiş. Eğer etin tüketilemeyecek kadar fazla miktarda bulunması durumunda dondurularak saklanmasının uygun bir yöntem olduğu ifade edilmiş.

Soğuk depoların sıcaklık seviyeleri hakkında bilgi verilmiş. 8 ile 15 derece arasındaki sıcaklık seviyesi için "Serin Depolama", 2 ile 8 derece arasındaki sıcaklık seviyesi için ise "Soğuk Depolama" tanımlamasının yapıldığı aktarılmış.

Son olarak sıcak mutfağın ne kadar sıcak olması gerektiği konusuna da değinilmiş. Sıcak yemeklerin 60°C'nin üzerinde, soğuk yemeklerin ise 5°C ve altında bekletilmesi gerektiği belirtilmiş. Pişmiş yemeklerin en fazla 2 saat içinde servis edilmesi gerektiği de vurgulanmış.
 
Geri
Üst