Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı
3 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Su
Terbiyesi için
1 adet yumurta
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un
Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimizi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip düdüklüde yarım saat pişirelim.
Sonra ocağı kapatıp düdüklüyü soğuyunca açalım.
Üzerine iri doğranmış patates ve halka doğranmış havuçları ekleyip pişene kadar ocakta pişirelim. Bu pişirme sırasında 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.
Ayrı bir kasede terbiyesini karıştırıp hazırlayalım.
Pişen yemeğin suyundan terbiyesine biraz alıp karıştıralım.
Sonra yemeğe terbiyesini ekleyip karıştıralım.
Tuz ve karabiber ekleyip 5 dk kaynatalım. Afiyet olsun.
Et Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram dana kuşbaşı
3 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Su
Terbiyesi için
1 adet yumurta
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un
Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimizi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip düdüklüde yarım saat pişirelim.
Sonra ocağı kapatıp düdüklüyü soğuyunca açalım.
Üzerine iri doğranmış patates ve halka doğranmış havuçları ekleyip pişene kadar ocakta pişirelim. Bu pişirme sırasında 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.
Ayrı bir kasede terbiyesini karıştırıp hazırlayalım.
Pişen yemeğin suyundan terbiyesine biraz alıp karıştıralım.
Sonra yemeğe terbiyesini ekleyip karıştıralım.
Tuz ve karabiber ekleyip 5 dk kaynatalım. Afiyet olsun.
Et Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı