Eszamanli kontrol nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Eşzamanlı kontrol nedir?​

Eş zamanlı kontroller, yöneticilere faaliyetler ve iş süreçleri hakkındaki bilgiyi eş zamanlı olarak sağlar. Geriye yönelik kontrol türlerine, önceden girdilere yönelik herhangi bir kontrol mekanizmasının olmaması, olayların gerçekleştikten sonra kontrol edilme özelliği ile benzemektedir.

Strateji kontrol ne demek?​

Stratejik kontrol, yöneticilerin, bir stratejik plan hazırlandıktan sonra ortaya çıkan değişimlerle baş edebilmelerine yardımcı olmak için geliştirilen bir anlayıştır. Stratejik kontrol, tüm büyüklükteki ve çeşitteki örgütler için gereklidir.
Geriye yönelik kontrol nedir?
Geriye yönelik denetim, faaliyet sonuçlarına odaklanan ve var ise sorunları/sapmaları gerçekleştikten sonra çözen en yaygın biçime kullanılan geleneksel denetimdir.
Strateji Değerlendirme Nedir?
Oluşturulan ve uygulanan stratejilerin yüksek performans getirip getirmediği, kararların hatalı olup olmadığı ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlanıp sağlanmadığı strateji değerleme ve kontrol aşamasıyla anlaşılır. …

Işletmede geriye dönük kontrol nedir?​

Geriye yönelik (feedback) kontrol, iş yaşamında en yaygın ve en çok uygulanan kontrol biçimidir. Bu durumda, yapılan işler ve faaliyetler tamamlandıktan sonra kontrol yapılmaktadır.

Üst yönetim Stratejileri nedir?​

ortalamanın üzerinde getiri elde etmek isteyen işletmelerde uygulanan bir üst yönetim büyüme stratejisidir. Amaç, işletmenin getiri sağlayabileceği yeni iş alanları veya yeni işler üzerinde odaklanmaktır. Çeşitlendirme stratejisi, temel strateji olarak bir büyüme stratejisidir.
Strateji Oluşturma nedir?
Strateji organizasyonun amaçlarına yön veren, birleştirici ve bütünleyici ve nasıl ulaşacağını gösteren oyun planıdır. Strateji oluşturma ve faaliyet planlama; kurumların faaliyetlerinin tamamını kapsayarak gelecekte de yaşamlarının devamı için yardımcı olabilecek çok önemli bir yönetim aracı ve karar alma sürecidir.
Yıllık Plan kontrolü nedir?
Yıllık Plan Kontrolü Yıllık plan kontrolü, işletmenin pazarlama performanslarını ortaya koyabilecek belirli değerler (satışlar, pazar payı, pazarlama harcamaları ile bazı finansal ve niteliksel veriler) itibariyle ve bir plan dönemi için belirlenen performans standartları ile fiili sonuçların karşılaştırılması.

Işletmenin gelecekte ulaşmayı hedeflediği amaçların ve bu amaçlara ulaşacak alternatifleri belirlemeye yönelik karar sürecine ne ad verilir?​

Planlama basit ve genel bir ifadeyle işletmenin gelecekte ulaşmayı hedeflediği amaçları ve bu amaçlara ulaşacak seçenekleri belirlemeye yönelik bir karar sürecidir (Kaygusuz ve Dokur, 2009a: 20).

Işletmenin gelecekte ulaşmayı hedeflediği amaçların ve bu amaçlara ulaşacak alternatifleri belirlemeye yönelik karar sürecine ne denir?​

Stratejik planlama işletmelerin gelecekte başarılı olabilmek için üst yönetimleri tarafından tasarlanan operasyonlar bütünüdür. Stratejik planlama ile işletmeler gelecekte yaşanacak olumsuzlukları en aza indirerek çeşitli yönetim alternatifleri ortaya koyarlar ve belirlenen amaçlarına ulaşmaya çalışırlar.
Yönetim fonksiyonel faaliyetleri nelerdir?
GELENEKSEL ANLAMDA YÖNETİM FONKSİYONLARI BEŞ TEMEL GRUPTA İNCELENEBİLİR:

Geri