AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Esyanin tasfiye sureleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Eşyanın tasfiye süreleri nelerdir?​

Yerinde tasfiye edilecek eşyanın tasfiye süresi altı ayı geçemez. Bu sürede tasfiye edilemeyenler fiziken mümkün olması halinde işletme müdürlüklerince teslim alınır. (11) 62 nci maddenin üçüncü fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, imhalık hale gelmiş eşya işletme müdürlüklerince teslim alınmaz.

Tasfiye Halinde KDV beyannamesi verilir mi?​

Normal faaliyet dönemlerinde olduğu gibi tasfiye durumundaki şirketlerin KDV mükellefiyetleri aynen devam eder. Tek fark olarak, son dönem verdikleri KDV beyannamesinde “Sonraki döneme Devreden KDV” kalması halinde indirim konusu yapılamayan katma değer vergisi tasfiye kârının tespitinde gider olarak yazılabilecektir.

Tasfiye ne demek gümrük?​

Tasfiye ne demek gümrük?
Kaçakçılıkla mücadelede yakalanan eşya veya ülkemize yasal yollarla getirilen, ancak yükümlülerince gümrük işlemleri mevzuata uygun şekilde tamamlanmayan eşya tasfiyelik hale gelmektedir.

Gümrük ihaleleri nasıl yapılır?​

Gümrük ihaleleri nasıl yapılır?
Gümrük İhalesi (Gümrük e-ihalesi) Nerede ve Nasıl Yapılır? Gümrük e-ihale sistemine www.eihale.gov.tr adresinden veya tablet ya da cep telefonlarından e-ihale uygulamasını cihazınıza indirerek ulaşabilirsiniz. Yada e-devlet üzerinden Ticaret Bakanlığı sekmesinde e-ihale uygulamasına erişebilirsiniz.

Beyannamenin 3 8 nolu nüshaları ne amaçlı kullanılır?​

3 no.lu nüsha : İhracatta gümrük idaresince işlem gördükten sonra mükellefe iade edilir. Bu nüsha aracı banka ve diğer kamu kuruluşları tarafından izlenen işlemlerde kanıtlayıcı nüsha olarak kullanılır. İlgili kuruluşlar, gerek görmeleri halinde, bu nüshadan bir fotokopi alarak, asıl nüshayı mükellefe iade eder.

Eşyanın gümrüğe terk edilmesi nedir?​

Gümrük Kanunu’nun 164. maddesine göre; Serbest dolaşımda olmayan eşyanın hazineye hiçbir masraf getirmeyecek şekilde, gümrük idaresinin gözetiminde imhası veya gümrüğe terk edilmesi mümkündür. Gümrüğe terk edilen eşya da tasfiye edilir.

Gümrüğe terk ne demek?​

Gümrüğe terk ne demek?

E ihale giriş nasıl yapılır?​

E ihale giriş nasıl yapılır?
E-İHALE GİRİŞİ NASIL YAPILIR? www.eihale.gov.tr adresi üzerinden, Üye ol butonu yardımıyla sisteme girişte kullanacağınız kullanıcınızı oluşturarak E-İhale sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz. E-devlet üzerinden de TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

E ihale nasıl katılınır?​

Gümrük idaresince düzenlenen e-ihaleye katılabilmek için öncelikle sistem üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Üyelik ücretsizdir. Gerçek kişiler ve tüzel kişiler için üye olma prosedürleri farklıdır. Gerçek kişilerin www.eihale.gov.tr sayfası üzerinden “Üye Ol” bölümünden kayıt yaptırması yeterlidir.

Gümrük Beyannamesi ithalatta kaç nüsha düzenlenir?​

Gümrük Beyannamesi formları, ya sekiz nüshalı (Ek 1) bir takım ya da dört nüshalı (Ek 2) iki takım şeklinde sekiz nüshadan oluşur: 1 no.lu nüsha : İhracat ve/veya transit işlemlerinin yapıldığı hareket idaresinde saklanır. 2 no.lu nüsha : İstatistik amacıyla kullanılır.
 
Eşyanın tasfiye süreleri ve süreçleri ile ilgili detaylı bilgileri paylaşmak isterim:

1. **Eşyanın Tasfiye Süreleri**: Yerinde tasfiye edilecek eşyanın tasfiye süresi altı ayı geçemez. Bu süre içinde tasfiye edilemeyen eşyalar fiziken mümkün olması durumunda işletme müdürlükleri tarafından teslim alınır. Ancak imhalık hale gelmiş eşyalar işletme müdürlükleri tarafından teslim alınmaz.

2. **Tasfiye Halinde KDV Beyannamesi**: Tasfiye durumundaki şirketlerin KDV mükellefiyetleri normal faaliyet dönemlerinde olduğu gibi devam eder. Ancak son dönemde verilen KDV beyannamesinde "Sonraki Döneme Devreden KDV" kalması durumunda, indirim konusu yapılamayan KDV tasfiye kârının tespitinde gider olarak yazılabilir.

3. **Gümrük Tasfiyesi**: Kaçakçılıkla mücadele kapsamında yakalanan eşyalar veya yasal yollarla getirilen ancak gümrük işlemleri mevzuata uygun şekilde tamamlanmayan eşyalar tasfiyelik hale gelir.

4. **Gümrük İhaleleri**: Gümrük ihaleleri genellikle e-ihale sistemleri aracılığıyla gerçekleştirilir. Gümrük e-ihalelerine erişmek için [http://www.eihale.gov.tr](http://www.eihale.gov.tr) adresini ziyaret edebilir veya e-devlet üzerinden Ticaret Bakanlığı sekmesine erişerek e-ihale uygulamasına katılabilirsiniz.

5. **Eşyanın Gümrüğe Terk Edilmesi**: Gümrük Kanunu'na göre, serbest dolaşımda olmayan eşyanın hazineye herhangi bir masraf getirmeyecek şekilde gümrük idaresinin gözetiminde imha edilmesi veya gümrüğe terk edilmesi mümkündür. Gümrüğe terk edilen eşyalar da tasfiye edilir.

Eşyanın gümrüğe terk edilmesi, yasal süreçlerle uyuşmayan eşyanın gümrük idaresi tarafından imha edilmesi veya gümrüğe bırakılması anlamına gelir. Gümrük idaresince düzenlenen e-ihalelere katılabilmek için öncelikle sistem üzerinden üyelik oluşturmanız gerekmektedir. E-ihalelere katılım için e-devlet üzerinden ya da [http://www.eihale.gov.tr](http://www.eihale.gov.tr) adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Son olarak, gümrük beyannamesi ithalatta ya sekiz nüshalı bir takım ya da dört nüshalı iki takım şeklinde düzenlenir. Bu nüshalar işlemlerin farklı süreçlerinde kullanılır; örneğin ihracat ve/veya transit işlemlerinde saklanan, istatistik amacıyla kullanılan nüshalar bulunmaktadır.
 
Geri
Üst