AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Esya tasima sozlesmesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eşya taşıma sözleşmesi nedir?​

Karayoluyla eşya taşıma sözleşmesi, hukukî niteliği itibariyle, tipik, ivazlı, iki tarafa borç yükleyen ve karşılıklı rızaya dayanan bir sözleşmedir. Eşya taşıma sözleşmesi, iş görme amacı güden sözleşmelerden olup, vekâlet ve hizmet sözleşmelerinden ayrılır.

Hukuka aykırı fiiller nelerdir?​

Hukuka aykırı fiil, genel olarak hukuk düzeninde düzenlenmiş normlara karşı hareket etmeyi ifade eder. Hukuka aykırı fiil, icra edilebilir bir hareketle ortaya konulabilir. Bunun yanında hukuka aykırı fiilin, kaçınma şeklinde bir davranışla ortaya konulması da mümkündür.
Hasar ve yarar nedir?
Taşınır satışlarında alıcının, satılanın zilyetliğini devralmada temerrüde düşmesi durumunda zilyetliğin devri gerçekleşmişçesine satılanın yarar ve hasar alıcıya geçer. Satıcı alıcının isteği üzerine satılanı ifa yerinden başka bir yere gönderirse yarar ve hasar satılan taşıyıcıya teslim edildiği anda alıcıya geçer.
Taşınırlar da hasar ne zaman alıcıya geçer?
Satıcı alıcının isteği üzerine satılanı ifa yerinden başka bir yere gönderirse, yarar ve hasar, satılanın taşıyıcıya teslim edildiği anda alıcıya geçer.”Bu düzenleme, TBK. m. 136/II‟de belirtilen, hasarın geçiĢini özel olarak ele alan düzenlemelerden birisidir.

Aras Kargo taşıma sözleşmesi ne demek?​

Adreste alıcı ve teslim gerçekleştirebilecek başkaca ilgili bulunamayan durumlarda Taşıyıcı sistemde kayıtlı alıcı cep telefonu numarasına bilgilendirme amaçlı SMS gönderir. Bu durumda alıcı, Gönderiyi bulunduğu şubeden teslim alır. Gönderi şubede en fazla 3 gün bekletilir.

Taşıma sözleşmelerinde taşıyıcının yükümlülükleri nelerdir?​

Taşıyıcı, nakliye sırasında gözetimi altında bulunan eşyayı veya paketini yolculuk boyunca korumakla sorumludur. Eşyada veya paketinde herhangi bir hasar ya da kayıp meydana gelmesi durumunda taşımacıların yükümlülükleri ulusal ticaret yasaları ile düzenlenir.
Hukuka uygun fiiller nelerdir?
Hukuka uygun fiil: Hukuk düzeninin onayladığı ve kendilerine hukuki sonuç bağladığı fiillerdir.
Edim ve karşı edim hasarı nedir?
Karşı edim hasarı, borcundan kurtulan edim borçlusuna, karşı edimi talep etme hakkının verilip verilmeyeceğine ilişkin problemdir. Karşı edim hasarı, borçlunun, borç konusu şeyi, alacaklıya teslim edip ifayı tamamlaması anına kadar devam eder[13].

Edim hasarı ne demek?​

KARŞI EDİM HASARI(BEDEL HASARI) Bedel hasarı satılanın hasara uğraması sebebiyle satıcının gereği gibi ifa yükümlülüğünden kurtulmasına rağmen, alıcının satış bedelinin tamamını ödemek zorunda olmasıdır.

Aras Kargo taşıma güvencesi nedir?​

Taşıma Güvencesi. Taşıma Güvencesi ek hizmetimizden yararlanmak için; gönderinizi kuryemize ya da müşteri temsilcimize teslim ettiğiniz sırada talebinizi ve gönderi içerik bilgisini iletmeniz yeterlidir. *İçeriği Beyan edilerek sorumluluk belgesi ile taşınması gereken gönderileriniz güvence kapsamı dışındadır.

Geri