AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ESP modu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

ESP modu nedir?​

ESP, motorun işletim sistemine müdahale ederek; her bir tekerleğe farklı basınç gönderilmesini sağlar. Yani tekerleklere uygulanan basınçlar, 4 tekerlek için uygun olacak şekilde ayarlanır. Böylece farklı tekerlekler için farklı fren şiddeti sağlanır.
ESP testi ne demek?
ESP, otomobillerde bulunan en önemli güvenlik sistemlerinden birisi olarak kabul edilir. ESP açılımı “Elektronik Stabilite Programı” anlamına gelir. Bundan farklı olarak “Elektronik Stabilite Kontrolü(ESC)” olarak da bilinir.

ESP neden devreye girer?​

Araç sürücüsünün sağa gitmek istemesi halinde ESP sağ arka tekere fren uygulamaya başlar. Bu sayede aracın burun kısmı gidilmek istenen yöne doğru düzelmeye başlar. Ayrıca yolun kaygan olması ya da buzlu olması halinde araç dengesinde oluşabilecek düzensizliği algılayarak ESP devreye girer.
Aracımda ESP olduğunu nasıl anlarım?
Ayrıca aracı zorladığınızda, ESP devreye girdiğinde de ESP ışığı yanıp söner. Hem devredışı bırakma tuşu vardır, hem de kontak açıldığında göstergede ESP işareti çıkar ve kontrol sonrası söner. Ayrıca aracı zorladığınızda, ESP devreye girdiğinde de ESP ışığı yanıp söner.

EPS arabada ne demek?​

Sürücü direksiyona kumanda ettiği anda takviye (destek) verilmekte ve böylece yakıt ve güç tasarrufu sağlanmaktadır. EPS (Elektrik Kontrollü Direksiyon) direksiyon mekanizmasına takviye gücü vermek için elektrikli bir motor kullanır, bu şekilde sürücünün direksiyonu çevirmek için harcaması gereken gücü azaltır.
ASR lambası neden yanar?
Öncelikle şunu belirtelim: ASR ışığı yandığında çekiş kontrol sisteminin devrede olduğunu gösteriyor. Frenleme devreye girdiğinde yanan ASR ışığı, araç normal çekiş gücünü tekrar kazandığında sönüyor. Özetle ASR ışığının yandıktan sonra sönmesi arıza yaşandığı anlamına gelmiyor.

ASR hangi durumlarda kullanılır?​

Araç tekerleklerinin ani ve hızlı kalkışlarda patinaj yapmasını önlemek için geliştirilen ASR, hız algılayıcılar sayesinde devreye girer ve patinaj yapması olası olan tekerleklere fren uygular. Hız algılayıcıları tekerleğin üzerinde bulunur ve dönüş hızlarını algılar.
 
Geri
Üst