Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Esnaf odasi baskanini kim secer?

Editör

Yeni Üye

Esnaf odası başkanını kim seçer?​

Meclis kendi üyeleri arasından yönetim kurulunun başkanını, asıl ve yedek üyelerini tek liste halinde seçer. Yönetim kurulu, kendi üyeleri arasından dört yıl için bir veya iki başkan yardımcısı ve bir sayman üye seçer.

Esnaf Odaları seçimleri kaç yılda bir yapılır?​

Esnaf Odaları seçimleri kaç yılda bir yapılır?
Odalar, borsalar ve TOBB’un organ seçimleri dört yılda bir yargı gözetiminde yapılır. TOBB ile oda ve borsaların organlarının seçim tarihleri, Bakanlar Kurulu tarafından bir yılı geçmemek üzere ertelenebilir.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı kaç yılda yapılır?​

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı kaç yılda yapılır?
b) Yönetim kurulu: Başkan dahil olmak üzere, üye sayısı 1000’den az olan odalarda yedi, üye sayısı 1000-2000 olanlarda dokuz, 2000’den fazla olan odalarda onbir kişiden oluşur ve genel kurul üyeleri arasından dört yıl süreyle görev yapmak üzere seçilir.

Eskişehir esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı kim?​

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan’a ziyarette bulundu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Nasıl Olunur?​

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Nasıl Olunur?
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya yabancı devlet tabiiyetinde bulunmakla beraber Türkiye’de sanat ve ticaret yapıyor olmak. b) Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak. c) Vergi mükellefi olmak ya da vergiden muaf olmak. d) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki odalara kayıtlı olmamak.

Esnaf Odası Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?​

Esnaf Odası Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?
Yönetim kurulu; Oda sayısı 25 ve daha az olanlarda beş, 26-50 olanlarda yedi, 51-120 olanlarda dokuz, 121’den fazla olanlarda on bir kişiden oluşur.
Kasaplar Odası Başkanı maaşı ne kadar?​
Yani buna göre Fırıncılar, Kasaplar,Seyyar Eşya,Sebzeciler ve Emlakçılar bin 600 lira.. Berberler,Kahveciler,Kitap Kırtasiyeciler,Minibüsçüler, Otobüsçüler, Oto Sanatkarları,ve Bakkallar Odası Başkanları3 bin 200 lira,Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı4 bin 800 lira maaş alıyor.

Ekrem Birsen Kimdir?​

Ekrem Birsen Kimdir?
1962 yılında Eskişehir’de doğmuştur. İlk ve Orta Öğretimi Eskişehir’de tamamlamıştır. 1990 Yılında Kahveciler Odası Başkanlığına seçilmiş, 31.07.2008 tarihine kadar görevine devam etmiştir. 1990 Yılında Esnaf Odaları Birliği Disiplin kurulu Üyeliği görevine seçilmiştir.

Esnaf Oda Başkanları ne kadar maaş alıyor?​

Esnaf Oda Başkanları ne kadar maaş alıyor?
Konfederasyonda genel başkana ise asgari ücretin on katı olan 50.004 TL ödenebilecektir. Yönetim kurulu başkan vekillerine ödenecek ücret ise yukarıda belirtilen tutarların 2/4’ü oranında belirlenmektedir. Denetim kurulu ve disiplin kurulu üyelerine ise yukarıda belirtilen tutarların 1/4’ü oranında belirlenmektedir.

Esnaf Odası Başkanı ne yapar?​

a) Birlik işlerini mevzuata ve genel kurul kararlarına uygun olarak yürütmek. b) Bakanlık ve Konfederasyonca mevzuat gereği verilecek görevleri yerine getirmek. c) Yeni dönem çalışma programı ile bütçeyi, bilanço ve gelir ve gider tablolarını hazırlamak ve genel kurula sunmak.

Esnaf odası başkanı genellikle odanın üyeleri tarafından seçilir. Meclis, kendi üyeleri arasından yönetim kurulunun başkanını, asıl ve yedek üyelerini tek liste halinde seçer. Yönetim kurulu ise kendi üyeleri arasından dört yıl için bir veya iki başkan yardımcısı ve bir sayman üye seçer.

Esnaf odaları seçimleri genellikle dört yılda bir yapılır. Odalar, borsalar ve TOBB’un organ seçimleri dört yılda bir yargı gözetiminde yapılır. Ancak seçim tarihleri, Bakanlar Kurulu tarafından bir yılı geçmemek üzere ertelenebilir.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ise genel kurul üyeleri arasından dört yıl süreyle görev yapmak üzere seçilir. Yönetim kurulu, Başkan dahil olmak üzere, üye sayısına göre belirlenen sayıda kişiden oluşur.

Örneğin, Kasaplar Odası Başkanı maaşı bin 600 lira iken, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı 4 bin 800 lira maaş alıyor. Esnaf Odası Başkanlarının maaşları konfederasyona göre değişiklik gösterebilir.

Esnaf Oda Başkanı, birlik işlerini mevzuata ve genel kurul kararlarına uygun olarak yürütmek, bakanlık ve konfederasyonca verilen görevleri yerine getirmek, yeni dönem çalışma programı ile bütçeyi, bilanço ve gelir-gider tablolarını hazırlamak ve genel kurula sunmak gibi görevleri yerine getirir.

Geri