Esmer Bulgur Kısırı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ince esmer bulgur
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
5 kısım taze demet nane
Yarım demet taze soğan
4-5 kol kıvırcık yahut marul
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük çay bardağı sıvı yağ (Arttırılabilir )
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Bir diş sarımsak
Pul biber
Kırmızı toz biber
Kimyon
Tuz
Esmer Bulgur Kısırı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgurun üzerine sıcak su ek edip kapatalım.
Maydanoz, taze soğan, nane ve kıvırcık yada marulu ve ince ince doğrayalım ve.
Şişen bulgura domates ve biber salçası, pul biber ve kırmızı toz biberi ve kimyonu ve rende sarımsağı katıp uygunca yoğuralım.
Sıvıyağ ve nar ekşisi katıp güzelce karıştıralım. Dileğe nazaran limon çok yakışır.
En son doğranmış yeşillikleri ve tuz ek edip güzelce karıştıralım servise hazır. Afiyet olsun
2 su bardağı ince esmer bulgur
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
5 kısım taze demet nane
Yarım demet taze soğan
4-5 kol kıvırcık yahut marul
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük çay bardağı sıvı yağ (Arttırılabilir )
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Bir diş sarımsak
Pul biber
Kırmızı toz biber
Kimyon
Tuz
Esmer Bulgur Kısırı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgurun üzerine sıcak su ek edip kapatalım.
Maydanoz, taze soğan, nane ve kıvırcık yada marulu ve ince ince doğrayalım ve.
Şişen bulgura domates ve biber salçası, pul biber ve kırmızı toz biberi ve kimyonu ve rende sarımsağı katıp uygunca yoğuralım.
Sıvıyağ ve nar ekşisi katıp güzelce karıştıralım. Dileğe nazaran limon çok yakışır.
En son doğranmış yeşillikleri ve tuz ek edip güzelce karıştıralım servise hazır. Afiyet olsun