Esler arasinda kan uyusmazligi nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
210.669
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Eşler arasında kan uyuşmazlığı nasıl olur?​

Kan uyuşmazlığı, genelde annenin Rh (-) iken, babanın ise Rh (+) olması ve doğacak olan bebeğin ise kanının baba gibi pozitif olması durumunda oluşur. Anne adayının doğum öncesi kan grubunun bilinmesi gerekir. Genelde %98 oranında ilk gebelikte herhangi bir sorun çıkmaz.

Kan uyuşmazlığı nedir nasıl önlenir?​

Kan Uyuşmazlığı Tedavisi Bu nedenle kan grubu Rh(-) eşi Rh (+) olan gebelere 28. haftada anti-D iğnesi yapılmalıdır.Bu ilaçlara halk arasında uyuşmazlık iğnesi adı verilir.Doğumdan sonra bebeğin kan grubu pozitif ise ilk 72 saat içinde yeniden anti-D yapılmalıdır.
Çiftler arasında kan uyuşmazlığı olursa ne olur?
Bebek ise Rh pozitif olursa, annede bulunan Rh antikorları plasentada bebeğe ulaşacağından dolayı bu Rh antikorları, bebeğin kan hücrelerini parçalayarak Rh antijenlerini çökeltir. Bunun sonucunda ise bebek ölü doğar yani düşük olur ya da bebekte kansızlık oluşabilir.

Evlilik öncesi yapılacak kan grubu ve frengi testi?​

Evlilik öncesi yapılacak kan Grubu, Hepatit B ve C testleri, HIV testi ve frengi testi gibi laboratuvar testleri tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına bağlı hastanelerin laboratuvarlarında , kamu yararına çalışan Vakıf ve Derneklere ait Sağlık Kurum ve Kuruluşlarının laboratuvarlarında yapılabilmektedir.

Evlilik için sağlık raporu nasıl alınır?​

Evlilik için sağlık raporu nasıl alınır diye merak ediyorsan hemen anlatalım: Başvuru yapacağın evlendirme dairesi nden istenen tüm tetkikleri öğrenip, bir sağlık kuruluşunda bu işlemleri gerçekleştirebilirsin. Bu tetkiklerin sonuçlarını aile hekimine onaylatarak, aile hekimi imzalı sağlık raporunu alabilirsin.
. . Evlilik sağlık raporu isteniyor?
Evlilik sağlık raporu için genellikle kan tahlili ve akciğer filmi isteniyor. Kan tahlilinde kan grubunun belirlenmesinin yanı sıra, hepatit, frengi ve AIDS gibi hastalıkların olup olmadığına da bakılıyor.
 
Geri
Üst