Eskimiş Muzlarla Mükemmel Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin ;
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin ;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
4-5 adet küçük uzunluk olgunlaşmış muz
Sosu İçin ;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
Eskimiş Muzlarla Mükemmel Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kekimizi yapıyoruz fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz. Yumurta ile şekeri çırpıyoruz. Yeterlice beyazlaşınca sıvıları koyup tekrar çırpıyoruz. Akabinde kalan gereçleri de ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz.
İstediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz. Ben kare büyük uzunluk borcam kullandım.
Kekimiz pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz. Evvel muzlarımızı blenderdan geçiriyoruz.
Sonra küçük bir tencereye krem şanti ve muz hariç tüm materyalleri koyup telle çırpıyoruz. Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp krem şanti ve muzu ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
Muzu muhallebiyle pişirmemeye ihtimam gösterin. Zira muz pişince aroması kayboluyor.
Sosumuzu hazırlayıp kekimiz fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine döküyoruz. Bu halde kekin soğumasını bekliyoruz. Oda sıcaklığına gelince muhallebimizi üzerine döküyoruz.
Üzerini süslemek büsbütün sizin hayal gücünüze kalmış . Afiyet olsun .
Eskimiş Muzlarla Olağanüstü Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki İçin ;
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin ;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
4-5 adet küçük uzunluk olgunlaşmış muz
Sosu İçin ;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
Eskimiş Muzlarla Mükemmel Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kekimizi yapıyoruz fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz. Yumurta ile şekeri çırpıyoruz. Yeterlice beyazlaşınca sıvıları koyup tekrar çırpıyoruz. Akabinde kalan gereçleri de ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz.
İstediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz. Ben kare büyük uzunluk borcam kullandım.
Kekimiz pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz. Evvel muzlarımızı blenderdan geçiriyoruz.
Sonra küçük bir tencereye krem şanti ve muz hariç tüm materyalleri koyup telle çırpıyoruz. Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp krem şanti ve muzu ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
Muzu muhallebiyle pişirmemeye ihtimam gösterin. Zira muz pişince aroması kayboluyor.
Sosumuzu hazırlayıp kekimiz fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine döküyoruz. Bu halde kekin soğumasını bekliyoruz. Oda sıcaklığına gelince muhallebimizi üzerine döküyoruz.
Üzerini süslemek büsbütün sizin hayal gücünüze kalmış . Afiyet olsun .
Eskimiş Muzlarla Olağanüstü Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı