Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Eskiden otobuslere ne deniyordu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Eskiden otobüslere ne deniyordu?​

oturgaçlı götürgeç – ekşi sözlük.

Otobüslerin özellikleri nelerdir?​

Araç Özellikleri
Otobüsün kökeni nedir?
Fransızca sözcük İngilizce aynı anlama gelen autobus sözcüğünden alıntıdır. (İlk kullanımı: y. 1905 ABD.) Bu sözcük İngilizce automobile omnibus “”kendinden hareketli omnibüs”, motorlu kamu taşıt aracı” deyiminden türetilmiştir. otomobil, omnibüs maddelerine bakınız.
Otobüs ne için kullanılır?
Otobüsler, toplu taşıma otobüs servisi, şehirlerarası otobüs servisi, öğrenci taşımacılığı, özel kiralama veya turizm için kullanılabilir. Promosyon otobüsleri otobüs reklamı ve siyasi kampanyalar için kullanılabilir ve diğerleri, tur araçları da dahil olmak üzere çok çeşitli amaçlar için özel olarak işletilir.

Türkiye’de ilk otobüs nerede yapıldı?​

Türkiye’de ilk otobüsle şehiriçi yolcu taşımacılığı 1927 yılında İstanbul’da başlamıştır. 1928 yılında Boğaziçi Otobüsleri Şirketi kurulmuş ve Taksim-Sarıyer-Yenimahalle arasında çalışmaya başlamıştır. İstanbul Belediyesi 1931 yılında dört adet Renault-Scémia marka otobüs getirtmiştir.

Otobüs kim kullanır?​

Otobüs kullanabilme yetkisine sahip olan kişilere otobüs şoförü denir. Resmi ya da özel kurumlara ait çok sayıda yolcu taşıyabilen otobüsleri kullanan kişilerdir. Otobüs şoförü, şehir içinde şehirler arası ya da uluslararası otobüsle seyahat eden insanları taşıyan kişidir.
Minibüs kelimesinin kökü nedir?
Fransızca ve İngilizce minibus “küçük otobüs” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca ve İngilizce mini “küçük” ve Fransızca ve İngilizce autobus “otobüs” sözcüklerinin bileşiğidir. mini
Türkiyeye ilk otobüs ne zaman geldi?
Kâmil Koç (1901, Pazarcık, Bilecik, – 1975, Türkiye), Kâmil Koç Otobüsleri’nin kurucusu olan Türk iş adamıdır. Kamil Koç, 1901 yılında Bilecik’in Pazarcık (Bugünkü ismiyle Pazaryeri) ilçesinde doğdu.
Doğru Cevap: Muavin 1 . Yardımcı: “Kalkmak üzere olan otobüsün muavini seslendi.”- N.
Otobüs şöförüne kaptan denir mi?
neredeyse bütün otobüs, minübüs, taksi, dolmuş şöförlerine kaptan denildiği duyulabilir. nedenini irdeleyecek olursak , bunun sosyo-ekonomik yapıyla ilişkilendirebiliriz . bir kaptan bir şöföre göre daha üst bir gelir düzeyine sahip olup , statü bakımından daha yukarıdadır.
 
Geri
Üst